Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Istoria locurilor natale văzută prin ochii copiilor. Câştigătorii din zona Apuseni şi Sebeş, premiaţi la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit, vineri, 200 copii de la 10 școli din zona Apuseni și Sebeș, care au venit să-și ridice premiile de la prima ediție a concursului  „Istoria Mea”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. La festivitate au participat reprezentanţi ai muzeului şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Elevii care au participat concursul „Istoria Mea” – desfăşurat în perioada martie-mai anul acesta – au trebuit să demonstreze că își cunosc istoria locurilor natale. Aceștia au fost împărțiti în două grupe: cei mici au prezentat desene, iar cei mari au avut de pregătit eseuri despre istoria locului în care au au crescut.

Copiii din zonele Munților Apuseni și Sebeș au demonstrat că au o reală pasiune pentru acestă materie. Un elev din clasa a VI-a Răzvan Labuneț din Sălciua, a impresionat prin lucrarea sa numită ”Povestea târgului din Sălciua”. A descris importanța târgului de vite de la Sălciua și cum au reușit localnicii să-şi facă viaţa mai uşoară. Pentru Răzvan, premiul a fost unul deosebit, dat fiind faptul că împlineşte vineri 13 ani.

”Pentru mine, este primul contact cu copiii și cu lucrări de acest gen. A fost șocant să găsesc în discurs cuvinte care nu mai există de mult în limbă și să nu se simtă din exprimarea lor. Atât de fluent a fost discursul și atât de de clar, încât se apropie de nivelul unui document foarte prețios”, a mărturisit muzeograful Ana Dumitrean. Aceasta a precizat că acest concurs a fost organizat din dorinţa de a ieşi din tiparele manualelor şcolare şi a apropia copiii de importanţa cunoaşterii trecutului.

Din cei 200 de elevi prezenți la Sala Unirii, 106 au primit premii constând în cărți care ilustrează specificul zonei în care locuiesc, semne de carte. De asemenea,toți participanții au primit câte o înghețată.

Festivitatea de premiere va continua marți și miercuri, când vor fi recompensaţi şi elevii din alte zone ale județului.

[nggallery id=308]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax