Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Jandarmeria și Școala”: Elevii de la două școli din Alba Iulia au participat la o prezentare a activității și echipamentelor de intervenție

Publicat

Aproape 200 de elevi din Alba Iulia au participat luni, în prima zi a săptămânii „Școala Altfel” la o demonstrație a activităților Jandarmeriei Române, organizată de jandarmii din Alba la Casa de Cultură a Studenților. Elevii de la Școlile Gimnaziale „Avram Iancu” și „Vasile Goldiș” au avut ocazia să asiste la o intervenție a jandarmilor și să observe echipamentele de apărare și armele.

Potrivit unui protocol de colaborare încheiat de Jandarmeria Alba cu Instituţia Prefectului – judeţul Alba şi cu Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia – în beneficiul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba –  în zilele de 1,2 şi 5 aprilie, sub egida „Jandarmeria și școala”,vor fi organizate activităţi informativ – educative care vor viza sprijinirea elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ.

Potrivit estimării iniţiale, la aceste activităţi vor participa, în total, aproximativ 600 de elevi de gimnaziu şi liceu care vor avea şi ocazia să cunoască şi să atingă echipamentul şi armamentul din dotarea jandarmilor.

Totodată, în 4 aprilie reprezentanţi ai instituţiei vor fi prezenţi la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” din localitatea Vinţu de Jos pentru a instrui elevii şi personalul didactic în vederea  recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, a-i informa cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax