Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii din Alba, activitate preventivă de Ziua Jandarmeriei Rurale, la Alba Iulia. Au prezentat tehnica din dotare

Publicat

Duminică, 1 septembrie, în prima zi de toamnă, jandarmii din Alba au onorat un moment important din istoria Jandarmeriei Române – Ziua Jandarmeriei Rurale. 

Cu această ocazie, la centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia, Jandarmeria Alba a desfășurat o activitate preventivă în vederea sporirii gradului de siguranță din zona de competență și a fost prezentată tehnica din dotare.

„În anul 1893, regele Carol I valida prin Decretul Regal 2919 „Legea asupra Gendarmeriei rurale”, care a instituit un corp de pază și ordine cu structură militarizată, având un rol esențial în toate localitățile rurale ale țării.

Jandarmeria Rurală a fost activă până în 1949, jucând un rol crucial în marile evenimente sociale, economice, politice și militare ale României. Începând cu 1998, sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române pe 3 Aprilie, marcată de promulgarea primului act de înființare a corpului de jandarmi, dar astăzi ne amintim cu recunoștință de contribuția Jandarmeriei Rurale.

La mulți ani, Jandarmeria Română! La mulți ani, jandarmi!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate