Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Jandarmii din Alba au dat amenzi de 4.900 de lei, într-o singură zi. 12 persoane prinse la pescuit pe Mureș, fără permis

Publicat

În urma unor acțiuni desfășurate duminică, 20 septembrie, în mai multe localități din județul Alba, 19 persoane au fost sancționate de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 4.900 lei, pentru fapte care contravin normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Astfel, 12 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani din localitățile Ocna Mureș, Teiuș, Mihalț și Stremț au fost surprinse pescuind pe râul Mureș, fără a deține permis de pescuit, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 3.700 lei.

În cadrul aceleiași acțiuni, alte 7 persoane din localitățile Ocna Mureș și Unirea cu vârste cuprinse între 24 și 56 de ani, au fost surprinse duminică în timp ce consumau băuturi alcoolice în locuri publice, faptă prevăzută în Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 1.200 de lei.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora constă în limitarea faptelor de natură contravențională și penală și asigurarea unui climat ridicat al liniștii și ordinii publice.

„Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, dar și sancțiunile care decurg din nerespectarea acestor prevederi”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Foto: Jandarmeria Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax