Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii din Alba s-au alăturat campaniei “Donează sânge! Oferă o șansă pentru viață! ”

Publicat

Programul național “Donează sânge! Oferă o șansă pentru viață! ” a debutat pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba luni, 22 ianuarie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba. Programul, iniţiat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, Asociația React și Fundația Vodafone România este cel mai amplu program național de donare de sânge implementat până în prezent în România, iar acestuia i s-a alăturat şi Jandarmeria Alba. Câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba şi-au anunţat deja intenţia de a participa la campanie.

Donarea de sânge este un profund act umanitar faţă de semeni, este un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă. Oricine poate avea nevoie într-un anumit moment al vieţii sale de o transfuzie de sânge ca urmare a unor accidente sau a unor boli soldate cu pierderi masive de sânge. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea multor vieţi.

Pornind de la considerentele de mai sus, în perioada 22 – 23 ianuarie, câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba vor participa la Programul național “Donează sânge! Oferă o șansă pentru viață!”. Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, aproximativ 15 angajaţi ai Jandarmeriei Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba şi au donat sânge.

Mâine exemplul lor va fi urmat şi de alţi colegi care au înţeles importanţa acestui demers ce vizează rezolvarea crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din România.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Alba s-a implicat în multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre angajaţi donează sânge periodic şi, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzie Sanguină Alba atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax