Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Jandarmii montani din Alba se află pe pârtii și acționează pentru siguranța turiștilor. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Cele câteva sute de persoane care se află în stațiunea montană Arieșeni și la Domeniul Schiabil Șurianu sunt vegheate de jandarmii montani, care se află la datorie duminică, 26 decembrie.

Pentru a evita orice situație care le poate pune în pericol viata sau sănătatea, turiștii trebuie să știe că accesul spre pârtiile de la Șurianu se face cu dificultate, iar pentru a ajunge la destinație vehiculele trebuie echipate obligatoriu cu lanțuri de zăpadă.

În acest sens, jandarmii fac precizarea că stratul de zăpadă măsoară circa 40 de centimetri la Arieșeni și 80 de centimetri la Domeniul Schiabil Șurianu.

De asemenea, jandarmii recomandă tuturor să se îmbrace corespunzător, să evite consumul excesiv de alcool și să respecte măsurile medicale de protecție individuală.

Având în vedere că, în special în zona Șurianu, vizibilitatea este redusă din cauza ceții turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze în afara pârtiilor special amenajate.

„În orice situație dificilă puteți apela cu încredere la jandarmii montani pentru că misiunea acestora este siguranța dumneavostră”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax