Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmul Nicolae Lazăr, prima victimă a “Mineriadei” din 1991, comemorat în comuna Horea

Publicat

Jandarmi şi autorităţi locale din Alba l-au comemorat, luni, prin ceremonie militară şi religioasă, oficiate în comuna Horea, pe eroul-jandarm sublocotenent post-mortem Nicolae Lazăr, decedat în 1991. A fost prima victimă a „Mineriadei din septembrie”.

Au fost depuse coroane de flori din partea instituției Prefectului județului Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Consiliului Local și Primăriei comunei Horea și din partea familiei jandarmului căzut la datorie.

„La 25 septembrie 1991, mii de oameni, manifestanți și mineri, încearcă să intre cu forța în sediul guvernului din Palatul Victoria. Clădirea era păzită de jandarmi, militari și ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază. Mulțimea a reușit la un moment dat, să incendieze parterul clădirii.

În cadrul asaltului asupra Palatului Victoria au murit doi civili și un militar, sublocotenentul postmortem Nicolae I. Lazăr, atunci în vârstă de 21 de ani. Era militar în termen detașat de la Alba în București și se număra printre scutierii care aveau ordin să păzească instituția Guvernului. S-a stins la spital după două zile de agonie. El a fost prima victimă a “mineriadei” din septembrie”, transmit reprezentanţii IJJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax