Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Jigniri și amenințări între elevi de gimnaziu din Alba Iulia, pe Instagram. Bullying online, departe de ochii părinților

Publicat

O formă de bullying online are loc pe Instagram, între elevi de gimnaziu din Alba Iulia. Pe Instagram, departe de ochii părinților, pe un cont denumit ”Bârfe Alba Iulia”, minorii se încurajează între ei să trimită, în mod anonim sau nu, diferite mesaje despre alți tineri.

Printre câteva mesaje nevoinovate, sunt și mesaje cu caracter defăimător sau chiar violent la adresa unor elevi. Printre unitățile de învățământ menționate de către utilizatori se numără Seminarul Teologic și Liceul de Arte din Alba Iulia. 

Șocant este faptul că mare parte dintre cei care intereacționează pe contul respectiv sunt elevi de gimnaziu din Alba Iulia. Mai exact, sunt mesaje din partea unor elevi chiar și de clasa a VI-a. 

Mesajele trimise sunt dintre cele mai diverse: de la un mesaj în care cineva a scris că unei fete îi place un băiat și până la jigniri și chiar amenințări cu bătaia între elevi.

 

Printre mesaje apar și discuții despre elevi care fumează prin băi sau alte fapte care se petrec în timpul petrecerilor ținute în șanțurile Cetății, în zona unui club.

Din câte se pare, contul în cauză a fost făcut undeva în luna februarie a anului 2022, dar pentru o perioadă a fost inactiv. În urmă cu câteva zile, postările au început să reapară.

Toată interacțiunea de pe Instagram merge pe ”sub radarul” părinților sau al adulților, care în mare parte își petrec timpul online pe Facebook, în timp ce copiii au migrat către Instagram, Snapchat sau TikTok.

Contul în sine este urmărit aproape în totalitate de minori de până în 14 ani, iar interacțiunea între ei are loc prin mesaje, comentarii sau postări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax