Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Câinele salvator Yukan’na de la Salvamont Salvaspeo Alba, la antrenamente, în Austria pentru intervenții speciale și căutare în dărâmături

Publicat

18762617_1482199511801644_1917256174_n În perioada 22-28 mai, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba, reprezentat prin Krizbai Tiberiu împreuna cu câinele său Yukan’na, participă la un stagiu de perfecționare pentru căutarea de suprafață și dărâmături.

În urma protocolului încheiat între SPJSS Alba și Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, la invitația Österreichischer Rassehundeverein din Austria, care au organizat stagiul internațional de pregătire pentru dărâmătură și suprafață în Ebreichsdorf. Echipa canină din Alba a susținut și un examen BH, încheiat cu succes.

Este vorba despre un stagiu de perfecționare pentru căutare cu câinii în dărâmături.  La Bihor a fost un examen de disciplina premergător examenelor de lucru FCI Federațieia Chinologică Internațională și IRO Asociația Internațională Pentru Caini de Salvare.

„Ne ajută în gestionarea mai bună a misiunilor de căutare a persoanelor dispărute sau accidentate în pădure sau a persoanelor surprinse sub dărâmături în urma cutremurelor sau alte calamități. Din România suntem prezenți 5 persoane cu 7 câini. 4 membrii CST și 1 de la Salvamont. Yukan’na este atestata în căutarea în avalanșă în cadrul Salvamontului” sune Krizbai Tiberiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax