Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: La Alba Iulia au ajuns primele trotinete electrice disponibile prin ride-sharing. Care sunt tarifele de utilizare

Publicat

În municipiul Alba Iulia au ajuns vineri dimineața primele trotinete electrice „Lime”, disponibile prin ride-sharing. Zece dintre acestea au fost amplasate în parcul din fața Prefecturii Alba, iar alte zece în parcul din zona Casei de Cultură a Studenților. 

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Flaviu Buta, a revenit asupra tarifului pe minut transmis inițial. Astfel, acesta a precizat că tariful este de 0,6 lei (60 de bani) / minut.

  • Costul de utilizare (deblocare/pornire) al trotinetelor va fi de 2 lei în primele trei luni de la lansarea serviciului. După această perioadă, costul de deblocare/pornire va fi de 3 lei.
  • Abonamentul lunar va costa 9 lei, iar în acest caz nu se mai plătește deblocarea/pornirea (se plătește doar minutul de utilizare).

Inițial, Flaviu Buta a transmis pentru Alba24.ro că tariful pe minut va fi de de 0,5 lei (50 de bani) în primele trei luni, iar mai apoi acesta va fi de 0,7 lei (70 de bani).

Trotinetele vor fi disponibile în Alba Iulia prin aproximativ 60 de centre de ridicare.

La sfârșitul lunii februarie, primarul Gabriel Pleșa anunța că în municipiu vor fi disponibile din această primăvară nu mai puțin de 200 de trotinete electrice, operate de compania de ride-sharing „Lime”. Alba Iulia se aliniază astfel unui trend mondial în materie de micro-mobilitate urbană sustenabilă, folosirea în sistem de sharing a trotinetelor electrice fiind deja un mod inteligent, eficient, cu zero emisii și cu impact minim asupra mediului.

Serviciul de mobilitate urbană al startup-ului american Lime s-a lansat în România în aprilie 2019, la București. După mai bine de un an, în august 2020 trotinetele electrice Lime au ajuns și la Cluj – Napoca.

Pentru a închiria o trotinetă, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia din Google Play sau App Store şi să localizeze pe hartă cea mai apropiată trotinetă cu respectarea instrucţiunilor din aplicaţie.

Cum funcționează Lime

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotineta de pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton, prin scanarea, în aplicație, a codului QR de pe ghidon.

Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil.

Să mergi cu Lime te va costa 2 RON pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 0,6 RON, urmând ca, zilele următoare, să fie introduse și mai multe tipuri de abonamente.

Echipa locală a Lime, alături de partenerii săi, se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în cele aproximativ de 60 de locații din oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    vineri, 09.04.2021 at 13:41

    La pretul asta o sa se inchida mai repede ca Pony. O iei o ora s-au dus 38 de lei. Inteleg ca tre sa isi acopere uzura si altele dar e prea mult. Sa o incarci acasa te costa 50 de bani. Asa din 20-25 de ore inchiriate deja au facut banii de alta trotineta. Estimez o activitate de maxim 3 luni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax