Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: ”La Găvane”, piscinele naturale extraordinare din Cheile Aiudului, pe care nu le găsești în ghidurile turistice

s

Publicat

Una dintre cele mai frumoase zone din Alba și totodată una dintre cele mai necunoscute turiștilor, fie ei și experimentați, se află pe Valea Aiudului. ”La Găvane” este un loc pe care îl cunosc doar localnicii și foarte puțini turiști, deși prin spectaculozitatea peisajului este unic.

Pe o porțiune de cel puțin câteva zeci de metri, valea se adâncește între stânci, realizând o succesiune de mici cascade și locuri perfecte pentru îmbăiat.

În alte porțiuni, apa curge lin pe toboganele de piatră, iar în alte zone există câte o adâncitură în care apa se adună ca într-o vană și se încălzește la soare.

f

La Găvane se poate ajunge din Poiana Aiudului (12km), de la pod, pe Valea Răchișului. Este vorba despre o distanță de 2,5 kilometri, care trebuie parcusă pe firul apei, în amonte. Plecarea se face de la al doilea pod al satului, în dreapta pe direcția de urcare a drumului județean, în dreptul Văii Inzelului.

Efortul este însă răsplătit printr-una dintre cele mai frumoase și sălbatice zone din județul Alba.

Foto: Nausica Popescu, Wikiloc

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax