Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lansarea volumului de lucrări grafice „Copilăriri, visări…” a Luciei Conțan, de 1 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

lucia contan Într-un cadru restrâns și înconjurată de prieteni, Lucia Conțan și-a lansat de 1 martie al doilea volum de lucrări grafice din carieră. „Copilăriri, visări… (Introspecții transpuse grafic și literar) cuprinde 24 de compoziții realizate în decursul a doi ani.

O lume de basm și poveste este ilustrată în imagini în cel mai nou catalog de lucrări grafice ale Luciei Conțan. În cele peste 100 de pagini ale volumului „ Copilăriri, visări… (Introspecții transpuse grafic și literar)” apar zeci de lucrări grafice, picturi care ne duc cu gânul la copilărie și la momentele trăite în curtea bunicilor de la țară.
Costumul românesc tradițional este și el un personaj în aceste imagini și este scos în evidență în diferite forme și culori.

IMG_3313 „Lucrările grafice recente ale Luciei Conțan au un colorit complex (în game și tonuri deosebit de vii și diversificate), trimițând din nou, tot înspre instrumentul, adeseori pueril sau naiv, al creatorului popular precum și al copilului, jocul său artistic fiind, atât de conținut cât și de expresie artistică” scrie în rezumatul volumului.

Fiecare din cele 24 de compoziții este însoțit de o mică poveste sau mai degrabă o amintire din copilăria Luciei.
„Copilăriri, visări… (Introspecții transpuse grafic și literar)” a fost lansat mați la Casa de Cultură a Sindicatelor și poate fi admirat la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Lucia Conțan este de profesie inginer, absolventă a Facultății de Textile din Iași. Deși a cochetat cu arta de timpuriu, Lucia Conțan spune că a început să deseneze în acest stil doar în urmă cu aproximativ 5 ani. Stilul pe care și l-a format a venit din pasiune pentru arta naivă, care corespundea, într-un fel, propriilor aspirații de liniște și armonie interioară, devenind, astfel, o formă de evaziune din cotidian, spre tărâmurile fantastice ale copilăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax