Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2024, ediția a 27-a, la Alba Iulia. Marele Premiu, câştigat de actriţa Cătălina Romaneţ

Publicat

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de 31 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Tema acestei ediții aflate sub direcția artistică a regizorului Erwin Șimșensohn a fost Identitatea actorului autentic – amprenta unicității sale.

Concursul Galei HOP 2024 s-a desfășurat pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia în zilele de 28, 29 și 30 august începând cu ora 18.00, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

Juriul de preselecție – cel care a decis cine sunt cei care merg în etapa finală – a fost format din: actorul și regizorul Radu Iacoban, actorul Adrian Nicolae și actrița Mihaela Velicu.

În zilele premergătoare concursului (25-27 august), cei 35 de actori selectați (27 artişti la secţiunea Individual şi 3 grupuri) au participat la ateliere de formare coordonate de actorul Lucian Ionescu și coregrafa Cezara Blioju la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Apoi, în zilele de concurs, au avut loc și alte întâlniri și discuții cu profesioniști din lumea teatrului, directori de teatru și regizori invitați.

Juriul final al concursului – cel care a analizat prestațiile concurenților și a decis câștigătorii premiilor Galei HOP 27 – a fost format din: Raluca Aprodu (actriță), Gianina Cărbunariu (regizoare), Vlad Cristache (regizor), Alina Epîngeac (critic de teatru), Claudiu Groza (critic de teatru), Andrei Măjeri (regizor) și Adrian Titieni (actor).

Premiile Galei Tânărului Actor HOP 2024

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriței Cătălina Romaneț (prezentă în concurs cu momentul liber ales Liniște, după monodrama „Umami” de Teodora Savu).

Premiul a fost anunțat de scenograful Dragoș Buhagiar, președinte UNITER.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat ex aequo actrițelor Catinca Hanțiu (prezentă în concurs cu momentul liber ales Fata cu flori din soare, text propriu, adaptare după „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatania Țibuleac și „Viața ca un peron” de Octavian Paler)

și Antonia Scutaru (prezentă în concurs cu momentul liber ales Botoșani, după „Genul Acuzativ” de Mimi Brănescu).

Premiul a fost anunțat de actorul Adrian Nicolae, membru al juriului de preselecție.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat ex aequo actorilor Darie Doklean (prezent în concurs cu momentul liber ales Murdărie, adaptare după „Sex, Drugs, Rock & Roll” de Eric Bogosian)

și Bogdan Ifodi (prezent în concurs cu momentul liber ales #m-amnascutdinnou, adaptare după un scenariu de Aleksandr Petrov).

Premiul a fost anunțat de actrița Ioana Bogățan, manager al Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, co-producător al evenimentului.

Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat actorilor Theodora Pintilie și Mihai Andrei Pleșa pentru  spectacolul „Obsesiv – Impulsiv”, adaptare după „Sex, Drogs, Rock’n Roll” de Eric Bogosian și „Love/ Sick” de John Cariani, cu Theodora Pintilie și Andrei Pleșa.

Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.

Premiul a fost anunțat de Ion Dumitrel, președinte al Consiliului Județean Alba, co-organizator al Galei HOP.

Premiul „Sică Alexandrescu”– Premiul special al juriului a fost acordat actriței Ioana Cojocărescu, prezentă în concurs cu momentul liber ales Probă Magda, text propriu cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov.

Premiul a fost anunțat de actrița Raluca Aprodu, membru al juriului final.

Premii găzduite

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală instituit de actrița Dorina Lazăr a fost acordat actriței Ileana Ursu, prezentă în concurs cu momentul liber ales Eu sunt un pescăruș!, poem-manifest-dramatic, text propriu, cu inserții din A.P. Cehov. Delegat să decidă și să ofere premiul a fost regizorul Erwin Șimșensohn.

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actriței Cătălina Romaneț.

Premiul a fost anunțat de fondatorul LiterNet.ro, Răzvan Penescu, delegat să decidă și să ofere acest premiu.

Premiile Publicului (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro)

  • Cea mai bună actriţă: Daria Pentelie – 1811 voturi
  • Cel mai bun actor: Cătălin Vîlcu – 586 voturi
  • Cea mai bună trupă de actori: Poartă-mă de Giorgia Aimeri, cu Nocholas Bohor, Alexandra Catrina, Luca Fumuru și Larisa Oasenegre – 1856 de voturi

Premiile au fost anunțate de regizorul Florin Caracala, producător al Galei HOP 27.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate