Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Lecție de istorie la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Comemorarea eroilor Horea, Cloșca și Crișan

Publicat

La Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia s-au desfășurat, miercuri, activități educative de comemorare a martiriului eroilor Ardealului Horea, Cloșca și Crișan.

Elevii claselor gimnaziale ale Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, sub îndrumarea profesoarelor Daniela Mateica, Marinela Țuculete, Lucia Cristea, Roxana Mureșan și a directoarei Simona Todoran, au organizat și desfășurat activitați educative, centrate pe educația patriotică și formarea spiritului civic, în cadrul proiectului școlar „ Horea, Cloșca și Crișan, eroii neamului românesc”.

Obiectivul acestui proiect școlar a fost conştientizarea şi responsabilizarea elevilor cu privire la importanţa zilei de 28 februarie când se împlinesc 233 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan.

Elevii și dascălii organizatori au deschis programul activităților prin prezentarea semnificației zilei de 28 februarie. Pasionații de istorie au adus în fața colegilor referate, prezentari, lucrări inspirate din faptele conducătorilor răscoalei țărănești.

Pentru a da un plus de atractivitate activității, elevii au susținut un scurt moment artistic, în cadrul căruia au expus creații literare și artistice.

A fost o manifestare reușită, prin care organizatorii au urmărit stimularea cunoașterii mai profunde a diverselor evenimente ale istoriei naționale și conectarea elevilor la circuitul mai detaliat al informațiilor istorice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax