Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lecție despre plantarea puieților, la Ocolul Silvic Cugir. Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea i-au ajutat pe pădurari și brigadieri

Publicat

plantare puieti Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea, în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism Năsâpiște Cugir au participat sâmbătă la o interesantă activitate de plantare de puieți de molid și paltin în Cantonul Donea, Ocolul Silvic Cugir.

La această acțiune a participat și o echipă formată din brigadieri și pădurari, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Cugir, ing. Nicolae Hondola, care a explicat elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți rolul și importanța factorilor antropici în restabilirea și păstrarea echilibrului natural, pădurea jucând un rol important în ceea ce privește calitatea vieții noastre iar noi având datoria de a o sprijini în procesul de regenerare.

După toate aceste explicații, întregul grup s-a deplasat la locul stabilit pentru plantarea puieților, unde gazdele au demonstrat practic, pas cu pas, cum trebuie să se planteze puieții în mod corect.

Cu disciplina impusă de importanța acțiunii, toți cei prezenți au fost înșiruiți pe versantul destinat plantării și s-a trecut la treabă, elevii fiind îndeaproape îndrumați și supravegheați de cadrele didactice, specialiștii silvici și de membrii asociației Năsâpiște. Elevii au avut ocazia să primească informații importante referitoare la pricipalele activități ale ocolului silvic și dintr-o serie de materiale de promovare (pliante) puse la dispoziție cu amabilitate de către gazde.

La finalul zilei toți ce prezenți au recunoscut că a fost o experiență unică unde s-au îmbinat armonios utilul cu plăcutul și că acțiunea desfășurată a fost un real succes, exprimându-se dorința de continuare a acestor activități de către toți participanții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax