Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lecţie interactivă pentru copii, în staţia CFR Teiuş. Acţiune a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba

Publicat

IMG-20161001-WA0008Copiii de la o grădiniţă din Teiuş au avut ocazia să participe la o lecţie interactivă oferită de poliţiştii de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Alba. Au aflat cum funcţionează o locomotivă, care sunt comenzile, dar şi cum procedează oamenii legii atunci când prind infractori în flagrant.

Acţiunea s-a desfăşurat la Staţia CFR Teiuş, unde, sub pretextul unei călătorii, copiii au solicitat bilete de la casieria staţiei, apoi, însoţiţi de impiegatul de mişcare, au putut vedea tabloul de comandă şi au putut face o scurtă călătorie într-un tren de călători.

Ansamblul a făcut o manevră scurtă în triajul staţiei până la macazul dinspre staţia CFR Coşlariu. În acest timp, poliţiştii de la Transporturi le-au prezentat copiilor modul de organizare a Serviciului, activităţile pe care le desfăşoară, iar lucrătorii CFR le-au dat detalii interesante despre mijlocul de transport în care se aflau, prezentându-le cum funcţionează.

La intrarea dinspre macaz spre staţia CFR Teiuş, lucrătorii SJPT Alba le-au explicat copiilor modul în care comunică mecanicul de locomotivă cu manevrantul, pentru a ajunge în siguranţă, trenul fiind garat la linia 1 a staţiei.

Apoi, copiii au fost conduşi în faţa locomotivei cu cărbuni, care a fost încadrată de două echipaje de poliţie cu autospeciale inscripţionate. Aici, le-au fost prezentate mai multe procedee de autoapărare, poliţiştii purtând o discuţie interactivă şi cerându-le părerea copiilor.

Cei mici au avut ocazia să folosească dotările autospecialelor şi să afle cum se desfăşoară activităţile specifice poliţieneşti, de tipul pândelor şi cum se procedează atunci când infractorii sunt prinşi în flagrant.

La finalul activităţii, copiii au vizitat parcul feroviar, unde au văzut un automotor cu obiecte din uzul CFR.

Evenimentul s-a derulat în parteneriat cu Primăria Teiuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax