Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lecţii de educaţie rutieră, în ultima zi a campaniei IPJ Alba „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Publicat

Ultima zi din campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a fost dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii au fost prezenţi în unităţi de învățământ, şcoli de şoferi şi în trafic, iar patrulele şcolare au acţionat la trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.  

Activităţile s-au adresat tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, pietoni, biciclişti şi conducători auto.

În unităţile de învăţământ din judeţ, poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat lecţii de educaţie rutieră la care au participat sute de preşcolari şi şcolari, care au demonstrat cunoaşterea temeinică a regulilor de circulaţie, atât teoretic cât şi în mod practic.

Totodată, elevii din patrulele şcolare, sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră, i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă, oferindu-le şi recomandări cu caracter preventiv, menite să-i ferească de accidente rutiere.

Poliţiştii de la prevenire, împreună cu specialiştii din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au fost prezenţi şi la şcoală de şoferi din Alba Iulia unde le-au oferit cursanţilor explicaţii legate de efectele devastatoare ce pot să-l aibă conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Aceştia au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri (dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului) precum şi „ochelarii de alcool”.

Aceştia din urmă simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge, de aproximativ 1,3 ‰ (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru).

În perioada 21 – 25 mai, în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat peste 130 de activităţi informativ – preventive în beneficiul a peste 5.000 de persoane (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari, cursanţi ai şcolilor de şoferi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax