Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lecții de siguranță rutieră pentru 200 de elevi la Aiud. Au aflat de la polițiști ce reguli trebuie să respecte pe stradă

Publicat

Peste 200 de elevi de gimnaziu din Aiud au primit recomandări din partea polițiștilor, despre reguli de circulație ca pietoni, dar și pe role sau cu bicicleta. Au fost sfătuiți să circule cu atenție și să nu traverseze strada fără să se asigure. Activitatea a fost cuprinsă în cadrul campaniei “Fii deștept în trafic”, derulată de Poliția Română, în luna octombrie.

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au întâlnit, miercuri, cu peste 200 de elevi ai școlilor gimnaziale “Axente Sever” și „Ovidiu Hulea” din Aiud, în cadrul unor lecții care au vizat siguranța rutieră.

Celor mici li s-a explicat cât este de important să fie prudenți atunci când circulă, în calitate de pietoni, că trebuie să acorde prioritate mașinilor de salvare, pompieri sau poliție, atunci când acestea circulă cu sirenele pornite, chiar dacă semaforul electric este verde și au fost îndemnați să se angajeze în traversare doar după ce s-au asigurat că toate vehiculele au oprit.

În ceea ce privește circulația pe role sau cu bicicleta, copiii au fost atenționați că rolele nu pot fi folosite pe partea carosabilă, ci doar în zonele special amenajate, iar bicicleta poate fi folosită, pe drumurile publice, doar după împlinirea vârstei de 14 ani și cu respectarea regulilor de circulație aplicabile vehiculelor.

Acestora le-a fost reamintit și faptul că este interzisă folosirea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când circulă cu bicicleta.

Participanții la întâlnirile cu polițiștii au primit pliantele campaniei „Fii deștept în trafic!”, care cuprind un set de recomandări adresate atât celor mici cât și părinților.

Pentru reducerea riscului de implicare al copiilor în evenimente rutiere nedorite, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor continua lecțiile interactive de educație rutieră.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax