Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lecţii despre energie şi prevenirea incendiilor la şcolile din Mihalţ şi Miceşti, în cadrul campaniei „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”

Publicat

DSC_0299 Elevii din două şcoli din judeţul Alba au participat în această săptămână la programul educativ „lecţii de siguranţă“, prezentat de voluntari ISU şi E.On România. Iniţiativa este parte a campaniei „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, prin care se urmăreşte informarea copiilor cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România derulează, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” în zeci de şcoli din România, în special în cele din mediul rural. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

În judeţul Alba, proiectul s-a desfăşurat în două şcoli, luni, 8 decembrie, la Şcoala din Mihalţ, respectiv miercuri, 10 decembrie, la Şcoala din Miceşti, unde reprezentanţii I.S.U. Alba şi voluntarii E.ON au revenit în clase ca dascăli. Aceştia i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.

Acţiunile de la Mihalţ şi Miceşti fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii. Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Toate instituţiile în care se va derula, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” vor primi câte un calculator.

La sfârşitul lecţiei, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite, în apropierea sărbătorilor de iarnă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax