Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Legio Dacica, un grup de reconstituire istorică din Alba Iulia, a făcut spectacol la Festivalul antic din Carnuntum-Petronell, Austria

Publicat

legio dacica 1 Unul dintre grupurile de reconstituire istorică din Alba Iulia, Legio Dacica, parte a Asociaţiei Culturale Enciclopedia Dacica, a participat în perioada 4-5 iunie, în Austria, la unul dintre cele mai mari festivaluri antice din Europa, la Carnuntum-Petronell.

„Barbarii” daci au făcut spectacol de zile mari, fiind foarte apreciaţi de public atât pentru demonstraţiile de luptă, cât şi pentru prezentarea taberei dacice, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia au precizat pentru Alba24 că echipa reuneşte 15 membri din Alba Iulia şi alte oraşe din ţară şi că „nucleul” de reconstituire istorică l-au format în cadrul grupului, în 2007.

„Ne ferim de ideea de spectacol, o preferăm pe cea a lecţiilor de istorie, de reenactment”, a spus reprezentantul trupei, întrebat de Alba24 unde pot fi văzuţi de albaiulieni.

Legio Dacica va fi prezent în schimb la ediţiile viitoare ale evenimentului din Austria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. intrebare

    miercuri, 15.06.2016 at 16:07

    Individul imbracat in kimono si o caciula ciudata pe cap, joaca rolul de calau?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax