Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum a făcut spectacol la Sighișoara. Din mai, îi vom vedea în fiecare vineri la Alba Iulia

Publicat

Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum a susţinut, joi, la Sighișoara, o reprezentaţie de tehnică militară romană care a reușit să strângă sute de aplauze și aprecieri de la cei prezenți în cetate.

Este prima acţiune a Legiunii din acest an, o trupă de reconstituire istorică iniţiată în urma unui proiect al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

La fel ca și în prezentările din Alba, soldații romani au simulat o luptă cu dacii. Spectacolul a fost apreciat de sutele de spectatori prezenți la Sihgișoara.

Evenimentul de la Sighişoara a fost organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Sighişoara.

Începând din luna mai, trupa de legionari, gladiatorii și dacii vor putea fi văzuți în fiecare vineri de la ora 19.00 în Cetatea din Alba Iulia, unde vor pregăti pentru public lupte și povești care cu siguranță vor fi pe placul spectatorilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax