Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO| Festin cu preparate din bucătăria Romei la MASTERCHEF pentru soldații Legiunii XIII Gemina, Lupii Apoulonului și Ludus Apoulensis

Publicat

masterchef Cei 8 concurenți de la MasterChef au gătit, în cadrul emisiunii de marți seara de la 20.30 două meniuri din bucătăria romei antice pentru 150 de oaspeți, soldații de la Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului și gladiatorii de la Ludus Apoulensis. Bucătăria a fost amplasată într-un loc plin de istorie, castrul roman Porolissum de la Zalău. Rață cu sfeclă, supă a la Apicius, linte cu praz și mentă, supă romană cu perișoare, fasole, cotlet de mistreț cu leuștean sunt felurile de mâncare pe care concurenții le-au primit de la specialistul în bucătăria antică, Mircea Groza pentru a fi preparate în trei ore. „Jurați” au fost cei de la Garda Romană Apulum, de dacii de la Lupii Apoulonului și Ludus Apulensis.

Marți seara, concurenții de MasterChef s-au întors în timp cu 2000 de ani, mai exact în anul 106 D.Hr.  și au gătit pentru soldații de la Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului și gladiatorii de la Ludus Apoulensis la castrul roman Porolissum de la Zalău. Pentru unii concurenți, vizitarea unui castru roman a fost o premieră, iar alții când au văzut meniurile primite pentru probă au spus că unele ingrediente sunt ciudate și nici nu au auzit de ele.

Moderatorul emisiunii, Răzvan Fodor a spus că proba se numește „Dacii și romanii”, iar cei 8 concurenți Odette, Andreea, Paul, Isadora, Tudor, Rasty, Alexandra, Patricia au avut parte de o lecție de istorie despre bucătăria antică.

Bucătăria romanilor a fost o noutate pentru concurenții care au mai rămas la Masterchef, dar și o onoare să gătească din rețetele scrise de Apicius, primul care a scris o carte de bucate.

Cele două echipe, albastră și roșie au avut de pregătit două meniuri pentru soldații de la Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului și gladiatorii de la Ludus Apoulensis.

Astfel că echipa albastră a avut de gătit rață cu sfeclă, supă a la Apicius și linte cu praz și mentă, iar concurenții din echipa roșie au trecut prin „focul” meniului roman cu o supă romană de perișoare, fasole și cotlet de mistreț cu leuștean.

În episodul de marți de la MasterChef, „jurații” au fost nimeni alții decât cei de la Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului și Ludus Apoulensis. După ce au gustat ambele meniuri, gladiatorii de la Ludus Apulensis, Uve și Dasius au spus că vor vota echipa roșie.

Oaspeții au votat cu pietre echipa câștigătoare. Mai precis au trebuit să pună câte o piatră în urnele de culoare roșie sau albastră, în funcție de preferință. Diferența pe care au simțit-o papilele gustative a fost destul de mare, rezultatul fiind de 82 de pietre pentru echipa roșie la 22 de pietre pentru echipa albastră.

În acest episod, a fost spart și ghinionul șorțului roșu, astfel că echipa condusă de Răzvan a câștigat. Pe lângă gătit preparate din bucătăria romanilor, concurenții au avut parte și de lupte între daci și romani, dar și între gladiatorii de la Ludus Apulensis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate