Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Lemn fără acte, confiscat de Poliție la Dobra și în comuna Avram Iancu. O firmă și un șofer s-au ales cu amenzi

Publicat

Polițiștii din Alba au confiscat 34 de metri cubi de material lemnos, după controale în trafic în Apuseni și în teren, la Dobra, pe Valea Sebeșului. Oamenii legii au sancționat o firmă și un șofer de camion.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, octombrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au confiscat 19,8 metri cubi de material lemnos, în valoare de 6.970 lei, care s-a dovedit a fi transportat, ilegal, cu un camion, de către un tânăr de 26 de ani, din comuna Avram Iancu.

Acesta a fost oprit în trafic, pe raza comunei Avram Iancu și a prezentat, la control, un aviz de însoțire a materialului lemnos în care erau făcute mențiuni cantitative diferite față de volumul transportat la momentul opririi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic „Valea Arieșului” Câmpeni, a rezultat că ar fi fost efectuate două transporturi de material lemnos, cu același aviz de însoțire.

Șoferul camionului a fost sancționat contravențional, conform  art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Tot miercuri, Polițiștii Postului de Poliție Șugag, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Dobra, al unei societăți comerciale specializate în exploatarea și prelucrarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că reprezentanții societății ar fi expediat, fără documente care să ateste proveniența legală, cantitatea de 15 metri cubi de material lemnos, de esență rășinoasă.

Societatea comercială a fost amendată, conform art. 19 din Legea nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca și măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a celor 15 metri cubi de material lemnos deținut fără documente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax