Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Liberalii au făcut curățenie după PDL, la Micești: Acțiune de ecologizare voluntară după evenimentul ”Tropote în țara vinului”


Publicat

Evenimentul  ”Tropote în țara vinului” organizat la Micești de organizația PDL le-a dat de lucru liberalilor, care spun că au fost nevoiți să facă o acțiune de ecologizare după festivalul democrat-liberalilor. PNL a transmis presei un comunicat și un set de fotografii menite să întărească faptul că evenimentul PDL a lăsat urme în natură. Iată ce spun liberalii:

”Faptul că liderii PDL-uli din Alba Iulia, în frunte cu domnul primar Mircea Hava, au un dispreț clar față de natură și ceea ce înseamnă „verde” pentru Alba Iulia, știam de la episodul de tristă amintire al dispariției Parcului Custozza, de acum doi ani și mai bine. NU am fi dorit ca mai marii PDL-ului local să ne demonstreze, din nou, acest fapt, dar, din păcate, aceștia și-au dat iar în petic. De data aceasta, prilejul l-a constituit ediția din acest an a evenimentului „Tropote în țara vinului”, desfășurat la Micești în 10 octombrie a.c. După respectivul eveniment, așa cum ne-am obișnuit la manifestări organizate de PD-L Alba Iulia, locul de desfășurare a devenit o veritabilă groapă de gunoi, în condițiile în care organizatorilor nu le-a trecut prin cap un lucru esențial – să amplaseze suficiente tomberoane de gunoi. Mai mult decât atât, domnul primar Mircea Hava, liderul PDL Alba și primar al municipiului Alba Iulia, a uitat să ceară organizatorilor (dacă aceștia nu au avut minima decență să se gândească) să curețe locul de desfășurare al evenimentului (cu evidente tente electorale) organizat de către „supușii săi” pe linie politică. Așa încât, după o săptămână de la eveniment, locul de desfășurare al „Tropotelor în țara vinului” ediția 2013, arăta, după cum spuneam, ca o groapă de gunoi. Nemulțumiți de situație, mai mulți locuitori din Micești, observând indiferența autorităților PDL-iste din Alba Iulia, s-au adresat consilierului local Rareș Buglea. Acesta, întrucât situația nu mai cerea amânare până la momentul în care primarul Mircea Hava ar fi binevoit să ceară curățarea zonei, a apelat la membrii Organizației de Tineret a PNL Alba Iulia, ale căror tendințe ecologiste sunt deja cunoscute, iar luni, 14 octombrie, la mai bine de o săptămână de la evenimentul PD-L-ist, au realizat o acțiune de ecologizare a locului unde s-a desfășurat ediția din acest an a  „Tropotelor în țara vinului”. Faptul că tinerii liberali, ajutați și de cetățeni din Micești, au strâns zeci de saci de gunoaie, nu a mai mirat pe nimeni. Rămâne, din păcate, tot mai mult impresia că pentru PD-L Alba Iulia și Mircea Hava natura este doar „ceva” în care îți bagi … gunoiul. Păcat, mare păcat!”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. antoniu

    marți, 15.10.2013 at 23:42

    NU pot sa cred!!! astia de la pdl sunt ei un dezastru!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape 3000 de persoane din județul Alba s-au vaccinat anti COVID, într-o singură zi. Cei mai mulți au făcut prima doză

Publicat

Miercuri, 27 octombrie, în județul Alba s-au vaccinat anti COVID 2875 de persoane. Cele mai multe persoane, potrivit datelor transmise de cptre DSP Alba, s-au vaccinat cu prima doză. 

De asemenea, tot un număr ridicat de persoane au ales să se vaccineze cu Johnson.

Mai exact, din cei vaccinați miercuri, 1569 s-au vaccinat cu prima doză, 192 cu a doua și 407 cu a treia. Cu Johnson s-au vaccinat 707 persoane.

Din luna ianuarie a anului în curs, în județul Alba s-au vaccinat 240641.

118462 cu prima doză. 88875 de persoane cu a doua doză, 15797 cu a treia doză și 17507 au optat pentru Johnson.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Muncii: Vârsta de pensionare nu va fi majorată. Nici stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Publicat

Proiectul legislativ de reformă a legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare, arată un comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Atragem atenţia că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc. (…). Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege”, se precizează în comunicatul, citat de Agerpres.

„Cele două legi vor fi elaborate de Ministerul Muncii. Legislaţia care va fi trimisă în Parlament spre dezbatere şi aprobare va fi elaborată de către specialiştii Ministerului Muncii. Rolul consultanţilor este să pună la dispoziţia echipelor tehnice din minister analize, proiecţii şi ipoteze de lucru care să ajute la elaborarea şi fundamentarea unor proiecte de lege predictibile, echitabile şi sustenabile. Precizăm că sprijinul unor specialişti cu expertiză internaţională, menţionat în caietele de sarcini, a fost înţeles, acceptat şi asumat integral de CE prin PNRR”, se arată în comunicat.

Ministerul Muncii spune că a transmis aceste clarificări după apariţia în spaţiul public a unor informaţii privind reformele în domeniile pensiilor şi salarizării din fonduri publice.

Astfel, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a lansat caietele de sarcini pentru obţinerea de expertiză profesională necesară celor două reforme asumate prin PNRR, respectiv pensii şi salarizare din fonduri publice.

Finanţarea expertizei prevăzută în caietele de sarcini este decontabilă integral prin PNRR, iar asistenţa tehnică este necesară pentru fundamentarea reformelor în domeniile pensiilor şi salarizării din fonduri publice, precum şi pentru obţinerea de analize, proiecţii şi ipoteze de lucru necesare pentru elaborarea noilor acte normative în domeniile menţionate, se precizează în comunicat.

sursa: Agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medic ATI: O întreagă generație de bunici se stinge în aceste zile în România. Tratamentul cel mai sigur, prevenția

Publicat

Medicul ATI de la Institutul Matei Balș din Capitală Elena Copaciu spune că în aceste zile se stinge în România o întreagă generație de bunici luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen.

„Numai dacă ați ști! … în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită! Într-o țară care nu are legislație <end of life care>!

Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva”, spune medicul într-o postare pe Facebook.

Dr. Elena Copaciu susține că vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos.

„Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați!

<Regula> e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir (prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir (evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse și beneficii incerte), etc”, mai spune Elena Copaciu.

Ea le transmite românilor că tratamentul cel mai sigur este prevenția, adică vaccinul.

Se pare ca vom avea și antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinară, dar să vedem analiza organismelor FDA și EMA și să nu uităm că, tratamentul cel mai sigur e prevenția”, a mai scris medicul.

sursa foto: recorder

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Vom avea o problemă cu plata salariilor în învățământ. Nu mai există bani pentru luna decembrie

Publicat

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în luna decembrie s-ar putea să nu mai fie bani pentru salariile celor 300.000 de profesori din sistemul de învăţământ.

Asta deși nu a avut loc nicio majorare salarială pentru aceştia, de la stabilirea bugetului şi până acum.

Principalele declarații:

„Vom avea o problemă cu plata salariilor.

Avem execuţie de 50% pe primul semestru, de ce am fost exact în grafic cât am planificat şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru.

Este o execuţie atât de bună încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare, dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica.

Ca să plăteşti salariile îţi trebuie o rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate