Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Liceeni din Aiud, consilieri locali pentru o zi. Joc de strategie pentru educaţie politică

Publicat

aiud elevi

Liceeni din Aiud au participat, în perioada 25 – 27 octombrie, la„Jocul de strategie: Politica locală” organizat de către Fundația Friedrich Ebert România. Este o metodă de educație politică prin care se stimulează participarea la luarea deciziilor în comunitate, transmit reprezentanţii Primăriei Aiud.

O echipă de traineri ai Fundației Friedrich Ebert România pregătiți special pentru derularea acestui proiect a coordonat întreaga activitate. Proiectul a debutat joi, 25 octombrie, cu participarea a 23 de elevi proveniți de la toate liceele aiudene la ședința ordinară a Consiliului Local Aiud pentru a urmări modul de lucru al consilierilor locali.

Vineri, 26 octombrie, elevii au aflat modalitatea de funcționare a sistemul politic din România, accentul fiind pus pe procesul decizional de la nivel local. Ziua s-a încheiat cu o cină festivă în cadrul căreia tinerii au socializat între ei, dar și cu consilieri locali.

Sâmbătă dimineața, 27 octombrie, patru consilieri locali voluntari au participat la curs și i-au îndrumat pe elevi în formularea interpelărilor și proiectelor de hotărâre propuse de ei pentru dezbaterea finală.

În aceeași zi, de la ora 17.00 a avut loc simularea unei ședințe a Consiliului Local în care consilieri au fost elevii înșiși. Aceasta a debutat cu o sesiune de interpelări adresate doamnei primar și a continuat cu propunerea a patru proiecte de hotărâre. Ședința a fost plină de dezbateri, programul prelungindu-se până după ora 19.00.

„Felicitări elevilor care au ales să își aloce o parte din week-end unei activități din care cu siguranță au avut multe de învățat! Mulțumim Fundației Friedrich Ebert România!”, mai precizează reprezentanţii Primăriei Aiud.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax