Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Liceul „Dr.Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, la Faza Naţională a concursului „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

sanitarii priceputi

Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, sub coordonarea doamnei prof. Doriana Pârţilă, a câştigat faza judeţeană a concursului Sanitarii Pricepuţi la categoria Licee şi va reprezenta judeţul nostru la Faza naţională din 17-22 iulie 2018.

La categoria Şcoli gimnaziale, câştigătorii locului 1 au fost reprezentaţi de elevii Şcolii gimnaziale „Singidava” Cugir, îndrumaţi de doamna prof. Stela Predescu.

Reprezentarea la nivel naţional se realizează în mod alternativ, anul acesta participând echipajele de liceu.

În anul 2018, la fazele zonale au participat 33 de unităţi de învăţământ, reprezentate de 42 echipaje de elevi din ciclul gimnazial şi liceal (6 membri/echipaj), însumând 252 de copii din principalele zone ale judeţului Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Blaj şi Ocna Mureş.

Câştigătorii locurilor 1 de la fazele zonale, însumând 78 elevi din toate zonele judeţului, au participat la faza judeţeană, care a avut loc în data de 16 iunie 2018, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia.

Copiii au fost premiaţi cu produse igienico-sanitare, dulciuri, pixuri, minitruse de prim ajutor, diplome, cupe şi medalii.

„O implicare aparte a avut-o personalul medical cu care Crucea Roşie lucrează atât pentru buna funcţionare a acestui concurs cât şi în alte proiecte din sectorul medical, voluntarii noştri, care s-au pictat şi au interpretat cât mai aproape de realitate cazurile de la proba practică, precum şi reprezentanţii subfilialelor de Cruce Roşie din judeţ, care ne-au sprijinit în organizarea etapelor zonale, motiv pentru care le mulţumim tuturor.

În calitate de organizatori ai acestui concurs de peste 55 de ani, avem o deosebită apreciere pentru toţi copiii participanţi şi cadrele didactice îndrumătoare, ale căror eforturi au fost evidenţiate prin rezultatele obţinute şi o implicarea serioasă.

Considerăm că toţi elevii prezenţi AU ADUS CINSTE CRUCII ROŞII pentru că au dorit să se implice şi să înveţe în primul rând despre ce a reprezentat organizaţia noastră pentru România şi pentru întreaga omenire.

Totodată, prin faptul că elevii aleg în fiecare an să cunoască cât mai multe lucruri despre PRIMUL AJUTOR pentru scopul nobil de a-şi ajuta colegii, membrii familiei sau pe orice om care se află într-o situaţie de risc, avem convingerea că prin acest concurs, Crucea Roşie pune bazele unei educaţii temeinice în domeniul sanitar şi medical, cu rezultate pe termen lung” a transmis Crucea Rosie Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax