Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Licitație pentru modernizarea și extinderea Școlii Generale din Câmpeni. Cantină și săli pentru sport și audiții muzicale

Publicat

Primăria Câmpeni caută un constructor pentru modernizarea și extinderea Școlii Generale din localitate.

Investiția de peste 6,3 milioane de lei urmărește realizarea a două corpuri noi de clădire, care vor cuprinde, printre altele, o sală de sport dotată cu vestiare, o sală de festivități, o sală de mese, mediatecă / bibliotecă, o sală de audiții muzicale și săli de clasă. 

Primăria Câmpeni a lansat miercuri, 4 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru modernizarea și extinderea Școlii Generale din Câmpeni.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6.385.232,22 de lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional – POR. Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată în luna februarie 2022. 

Potrivit studiului de fezabilitate, Școala Generală cu clasele I-VIII dispune de următoarele încăperi: laborator chimie, cabinet medical, contabilitate, analiză programată, birou director, secretariat, centru de informare, grup sanitar elevi, grup sanitar profesori, spațiu centrală termică, laborator fizică, cancelarie, depozit materiale didactice, laborator informatică, sală soft, laborator științe naturale, cabinet logopedie, cabinet geografie și 12 săli de clasă.

Școala este frecventată de un număr de 570 de elevi, în condițiile în care sălile de clasă nu sunt suficiente pentru desfășurarea în bune condiții a activităților educaționale.

Laboratoarele de care dispune școala sunt dotate cu mobilier învechit, nedispunând de toate echipamentele necesare realizării experimentelor destinate studiului elevilor. Astfel, fără a avea dotările necesare, profesorii nu pot pune în aplicare toate experimentele necesare procesului de învățare.

În același stadiu se află și unele săli de clasă care prezintă mobilier uzat și necorespunzător desfășurării procesului educațional.

Regimul de înălțime al clădirii este P+3E cu o suprafață construită de 597 mp și o suprafață desfășurată de 2.388 mp. Clădirea a fost dată în folosință în anul 1983, iar asupra construcției existente nu s-au făcut intervenții structurale.

Proiectul propune modernizarea și extinderea clădirii existente, astfe încât, nou construcție va avea o suprafață construită de 1.084,64 mp și o suprafață desfășurată de 3.958,40 mp.

Se propun următoarele:

  • extinderea și modernizarea construcției (extinderea se va realiza pe latura sud-estică și pe latura nord-vestică a clădirii) – construcția a două noi corpuri de clădire
  • din punct de vedere funcțional, extinderile vor fi dotate cu sală de mese și spații conexe, sală de festivități, sală de sport și vestiare, grupuri sanitare, birouri profesori, spații depozitare, sală de audiții muzicale și mediatecă/bibliotecă
  • la nivelul subsolului tehnic se propun următoarele intervenții: turnarea unei plăci de beton armat pe sol și termoizolarea intradosului plăcii de beton armat a parterului
  • la nivel de compartimentare se propun câteva modificări nestructurale la corpul existent
  • se propune refacerea, în funcție de necesitate, a finisajelor interioare și exterioare
  • structura acoperișului va fi realizată din șarpantă din lemn și învelitoare din tablă fălțuită
  • schimbarea tâmplăriilor interioare
  • montarea unei centrale de tip VRV
  • montarea de panouri fotovoltaice
  • montarea unor boilere electrice pentru prepararea apei calde

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax