Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Localul „Art Cafe” din Alba Iulia a fost închis de oamenii legii. Nu a avut niciodată autorizație de funcționare


Publicat

IMG_0058Joi dimineața,  Art Cafe, un local din centrul municipiului Alba Iulia, a fost închis imediat după terminarea unei conferințe de presă din cadrul Festivalului de Teatru ”Povești” care se desfășoară în localitate. Localul care este deschis de ani buni nu a avut niciodată autorizație de funcționare de la Primăria Alba Iulia, dar a fost de multe ori preferatul administrației județene pentru desfășurarea unor evenimente sau conferințe de presă pe teme culturale. 

Clienții prezenți în local au fost scoși afară de polițiști după care poarta de la intrare a fost sigilată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer,  în data de 24 septembrie 2015, după numeroase sesizări pentru încălcarea liniștii publice, s-a dispus suspendarea activității localului Art Cafe și amendarea patronului acestuia, Emil Ceteraș. Coșer mai spune că  Poliția Locală nu ar fi avut cum să intervină în închiderea și evacuarea localului, pentru că nu are autoritate în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că acest local nu a avut niciodată o autorizație de funcționare și că s-a luat măsura suspendării activității abia în luna septembrie a acestui an deoarece până atunci nu au fost sesizări la primărie.

Joi, la jumătate de oră după terminarea unei conferințe de presă din cadrul Festivalului de Teatru Povești, mai mulți polițiști  din Alba ar fi intrat în local și ar fi scos lumea afară. Reprezentanții IPJ Alba spun că nu au primit nicio sesizare în acest sens și că de la niciun departament al IPJ Alba nu s-a intervenit pentru evecuarea sau închiderea localului.

Contactat telefonic, administratorul localului nu comentat pe acest subiect dar a confimat că poliția a închis localul.

La aproximativ o oră după prima conversație,  proprietarul localului, Emil Ceteraș a revenit cu un telefon și a spus că nu poliția a închis localul ci chiar el.

„Eu am închis localul în urma sesizărilor, așa trebuia,  să îl închid. Cu teatrul am contract pentru evenimentele lor și din acest motiv funcționează doar pe perioada evenimentelor. Poliția nu a fost astăzi prezentă în local. Ieri am vorbit cu niște domni de la poliție, au venit într-un control și mi-au cerut actele. Pe perioada evenimentelor de la festival este vorba despre o închiriere a spațiului” a declarat Emil Ceteraș.

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. client fidel

  joi, 08.10.2015 at 19:14

  *I’ll just put this here*

  Abea dupa 10 ani v-ati dat seama ca art caffe nu are autorizatie de functionare?
  Sa fim seriosi…aici sigur e mana cuiva care nu a mai vrut sa functioneze art-u’…cam bate la ochi sa-l inchizi dupa atata timp in care o functionat fara probleme.

 2. client fidel

  joi, 08.10.2015 at 19:18

  *O sa las asta aici*
  Sa fim serios…dupa 10 ani(poate chiar mai bine) se afla ca art caffe nu are autorizatie de functionare?E un pic cam batataor la ochi.Parerea mea e ca cineva a vrut ca art-u’ sa se inchida.

 3. Albitura

  joi, 08.10.2015 at 19:47

  Asa se intampla cand furi idei si te dai mare inovator!

  • client2

   vineri, 09.10.2015 at 01:36

   Ce idei, de la cine? In plus, nu are nicio legatura ce ai zis tu cu adevaratul motiv.

 4. Aciu

  joi, 08.10.2015 at 22:24

  ***** dracu…unde mai merge lumea faina acum….?

 5. eu

  vineri, 09.10.2015 at 09:52

  Dupa cum te exprimi, nu prea mergea lumea faina acolo. Ma mir ca s-a intamplat numai atat, au inchis localul ca de fapt putea sa fie mai mult.

 6. Dan

  vineri, 09.10.2015 at 10:18

  Mai demult, nu avea nimeni treaba cu autorizatia respectiva. Acum ceva vreme a venit un control si a dat un avertisment cu privire la asta. Autorizatia teoretic nu ar fi fost greu de obtinut si nu ar fi costat mult, insa spatiul avea o istorie mai speciala, si in plus si vecinii au inceput sa faca plangeri in ultima vreme in prostie(chiar si fara baza), un vecin e plecat si e greu de obtinut o semnatura necesara etc. Viitorul e incert, dar teoretic nu ar trebui sa fie o problema prea mare, insa nu depinde in totalitate de ei.

 7. Durex

  vineri, 09.10.2015 at 16:53

  Te-ai scos fain.. Vezi ce faci acum 🙂 bafta..

 8. merea

  sâmbătă, 10.10.2015 at 20:21

  Mno fain ca acuma ati inchis localul preferat ,acum unde o sa mai mergem ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia se degradează de la o zi la alta

Publicat

Pista de biciclete aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia, denumită și „Transalpina de Mamut”, pare să se degradeze de la o zi la alta. Porcii mistreți au făcut ravagii pe mai multe porțiuni, unde au răscolit solul și au împrăștiat pământul. În unele zone, din cauza aluviunilor aduse în urma ploilor, pământul a acoperit aproape complet trotuarul.

Nici locurile de joacă pentru copii nu au scăpat „neatinse”. Aceastea prezintă degradări și distrugeri care pot reprezenta un pericol pentru micuții care sunt lăsați nesupravegheați de părinți.

Un cititor Alba24 a surprins recent imagini de pe pista pentru bicicliști aflată pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pe mai multe porțiuni din aceasta, aleea pietonală este acoperită aproape în totalitate de pământ și vegetație iar rigolele sunt pline de frunze uscate, spune acesta.

De asemenea, locurile de joacă pentru copii reprezintă un pericol pentru cei mici. Unele elemente din ansamblurile de joacă au dispărut complet iar altele sunt rupte / deteriorate.

O parte din problema pământului care acoperă porțiuni din trotuar sau din pista de biciclete este generată de animalele sălbatice, respectiv de porcii mistreți care au brăzdat și răscolit solul în mai multe zone.

„În urmă câteva săptămâni am văzut o turmă de porci mistreți, cred că erau peste 20, cu mai mulți pui, la 10-15 metri de pista asfaltată de biciclete și la mai puțin de 200 de metri de Pavilion”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate