Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Locuitorii din Dăroaia, comuna Roșia Montană, EVACUAȚI, din cauza ploilor abundente. IPJ Alba: este o măsură preventivă


Publicat

Locuitorii din satul Dăroaia, comuna Roșia Montană, sunt evacuați cu sprijinul Poliției, având în vedere efectele furtunii de luni și precipitațiilor abundente anunțate. Poliția a transmis că este vorba despre o măsură preventivă.

”Politiștii din Roșia Montană și Abrud, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Roșia Montană, acționează pentru evacuarea cetățenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitatiile abundente. Astăzi au fost evacuate 50 de persoane”, a transmis IPJ Alba.

UPDATE: Precizări ISU Alba

”Ca urmare a inundațiilor abătute asupra localității în data de 16.07.2021, vineri, au fost 3 locuințe distruse si 10 afectate. Ca urmare, au fost relocate 60 de persoane.

În urma situației meteo si a Codului Roșu meteo de astăzi, 19.07.2021, au fost relocate, de către autoritățile locale și personal IPJ, ca o măsură preventivă, alte 50 de persoane, care s-au reîntors în locuințe având în vedere ca nu au fost înregistrate efecte meteo.

Până în prezent, persoanele relocate au fost cazate prin grija autorităților locale în căminul cultural din Roșia Montană.

Astăzi, prin grija Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba au fost alocate:

-5 corturi de la ISU (capacitate de cazare 40 locuri)

-5 containere modulare pentru locuit (capacitate de cazare 20 locuri) de la ANRPS

-40 de paturi de la Crucea Roșie

De asemenea, au fost asigurate apă potabilă îmbuteliate, alimente, precum și alte bunuri de strictă necesitate”.

Știrea inițială

Ploile torențiale de luni din Apuseni au afectat și comuna Roșia Montană, comunitate greu încercată în urma inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute.

Crucea Roșie a comunicat că aduce paturi de campanie, pentru amenajarea unui spațiu locativ la Căminul Cultural din Roşia Montană, pentru persoanele sinistrate din Dăroaia.

”Având în vedere precipitațile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localității Dăroaia, Crucea Roșie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgență, la căminul Cultural din Roșia Montană, un spațiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziție următoarele bunuri:

40 paturi de campanie;

40 perne;

40 lenjerii de pat;

40 saci de dormit.

Totodată, vom transporta o cantitate de 1500 l apă pentru a deservi persoanele evacuate”, a transmis Crucea Roșie – Filiala Alba.

Și în comuna Bistra, furtuna a provocat luni inundații în mai multe zone din localitate.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A furat un cal lăsat nesupravegheat pe o pășune din localitatea Răchita. Tânăr din Sebeș, cercetat de polițiști

Publicat

cal

Polițiștii din Sebeş au identificat un tânăr, din municipiu, ca persoană bănuită de comiterea unui furt. Acesta ar fi sustras un cal, în valoare de 7.000 de lei, lăsat nesupravegheat, pe o păşune, din localitatea Răchita.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 iulie 2021, polițiștii din Sebeș au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Sebeş, ca bănuit de săvârşirea unui furt, semnalat poliției în aceeași zi.

Se pare că, în noaptea de 24/25 iulie 2021, acesta ar fi sustras un cal, lăsat nesupravegheat pe o păşune din localitatea Răchita, care aparține unui bărbat, de 31 de ani, din localitate.

Calul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar față de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânără din Șard, agresată și amenințată de prieten. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

masina-politia

Un tânăr din satul Șard s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat și amenințat prietena, cu care locuia în aceeași casă. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

Potrivit IPJ Alba, luni, 26 iulie, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin plângere, de către o tânără de 21 de ani, din localitatea Şard, cu privire la faptul că ar fi fost agresată şi ameninţată de către concubin.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării răspunsurilor date de victimă a rezultat că, faţă de bărbatul de 25 de ani, din localitatea Şard, se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile.

Totodată, față de bărbat a fost întocmit dosar penal, pentru amenințare şi violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Parcare cu plată la Câmpeni. Poliția Locală a început controalele în teren. Care sunt tarifele

Publicat

Poliția Locală face verificări la Câmpeni în zonele de parcare cu plată din oraș. Tariful este de de 2 lei/oră, similar celui din zona zero a municipiului Alba Iulia sau 10 lei/zi.

”Începând de azi, 26.07.2021 Poliția Locală a Orașului Câmpeni trece la verificarea mașinilor parcate în zonele cu Parcare cu Plată rugăm conducători auto să își achiziționeze tichete de parcare pentru a nu fi amendați.

Pentru a putea fi verificată mașina rugăm ca tichetul de parcare sau abonamentul să fie afișate pe bordul mașinii”, a anunțat Primăria Câmpeni.

Primăria a comunicat și punctele de achiziționare a tichetelor de parcare:

  • Rivaly Super Market – str. Revoluției
  • Rivaly Autoservire – str. Revoluției
  • Rivaly Grand market – str. Oituz (scări colegiu)
  • Amigo Com Bazar – str. Moților
  • Brescia – str. Moților
  • Brescia – str. Avram Iancu
  • Monte Carlo – str. Libertății
  • VIC Marama – str. Meșteșugarilor
  • Studio Foto Mag Best Image – str. Avram Iancu (Jimmy)
  • Centrul Turistic CNIPT Câmpeni – parcare peste râu

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Un URS a ATACAT pe o pășune de lângă Aiud. A omorât o vacă, îngrijitorul a scăpat după ce s-a refugiat într-un adăpost

Publicat

O ursoaică cu doi pui a atacat duminică pe o pășune de lângă municipiul Aiud. Un îngrijitor a scăpat de atac după ce a fugit într-un adăpost. Ursoaica a omorât mai apoi o vacă, iar puii au rănit un vițel și două capre. 

Potrivit unui cetățean, atacul a avut loc pe o pășune de lângă municipiul Aiud, în zona Ciumbrud.

„Ieri, 25 iulie, o ursoaică cu doi pui a atacat un îngrijitor de animale care a fugit într-un adăpost pe o pășune aparținătoare municipiului Aiud.

După nereușita cu omul a atacat și omorât o vacă și puii au rănit un vițel și două capre.

La Ciumbrud nu a fost defrișată nici o pădure iar urși aici în zonă nu au fost niciodată până acum câțiva ani când credem că au fost aduși”, a precizat cetățeanul, pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit acestuia, pășunea era împrejmuită cu gard electric cu trei fire.

Reamintim faptul că vineri, 23 iulie, patru exemplare de urs au fost văzute în vecinătatea municipiului Alba Iulia.

foto: V. C.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate