Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Locuitorii din Dăroaia, comuna Roșia Montană, EVACUAȚI, din cauza ploilor abundente. IPJ Alba: este o măsură preventivă

Publicat

Locuitorii din satul Dăroaia, comuna Roșia Montană, sunt evacuați cu sprijinul Poliției, având în vedere efectele furtunii de luni și precipitațiilor abundente anunțate. Poliția a transmis că este vorba despre o măsură preventivă.

”Politiștii din Roșia Montană și Abrud, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Roșia Montană, acționează pentru evacuarea cetățenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitatiile abundente. Astăzi au fost evacuate 50 de persoane”, a transmis IPJ Alba.

UPDATE: Precizări ISU Alba

”Ca urmare a inundațiilor abătute asupra localității în data de 16.07.2021, vineri, au fost 3 locuințe distruse si 10 afectate. Ca urmare, au fost relocate 60 de persoane.

În urma situației meteo si a Codului Roșu meteo de astăzi, 19.07.2021, au fost relocate, de către autoritățile locale și personal IPJ, ca o măsură preventivă, alte 50 de persoane, care s-au reîntors în locuințe având în vedere ca nu au fost înregistrate efecte meteo.

Până în prezent, persoanele relocate au fost cazate prin grija autorităților locale în căminul cultural din Roșia Montană.

Astăzi, prin grija Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba au fost alocate:

-5 corturi de la ISU (capacitate de cazare 40 locuri)

-5 containere modulare pentru locuit (capacitate de cazare 20 locuri) de la ANRPS

-40 de paturi de la Crucea Roșie

De asemenea, au fost asigurate apă potabilă îmbuteliate, alimente, precum și alte bunuri de strictă necesitate”.

Știrea inițială

Ploile torențiale de luni din Apuseni au afectat și comuna Roșia Montană, comunitate greu încercată în urma inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute.

Crucea Roșie a comunicat că aduce paturi de campanie, pentru amenajarea unui spațiu locativ la Căminul Cultural din Roşia Montană, pentru persoanele sinistrate din Dăroaia.

”Având în vedere precipitațile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localității Dăroaia, Crucea Roșie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgență, la căminul Cultural din Roșia Montană, un spațiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziție următoarele bunuri:

40 paturi de campanie;

40 perne;

40 lenjerii de pat;

40 saci de dormit.

Totodată, vom transporta o cantitate de 1500 l apă pentru a deservi persoanele evacuate”, a transmis Crucea Roșie – Filiala Alba.

Și în comuna Bistra, furtuna a provocat luni inundații în mai multe zone din localitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax