Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lotul județului Alba, mențiune la etapa națională a Olimpiadei Universul cunoașterii prin lectură

Publicat

Lotul județului Alba a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei Universul cunoaşterii prin lectură, competiţie destinată elevilor din mediul rural, care a reunit sub semnul competiţiei peste 180 de elevi din 41 de judeţe ale ţării. 

În perioada 1-3 iunie, la Galaţi s-a desfășurat ediţia a VI-a a etapei naţionale a Olimpiadei Universul cunoaşterii prin lectură, competiţie destinată elevilor din mediul rural, care a reunit sub semnul competiţiei peste 180 de elevi din 41 de judeţe ale ţării.

La această olimpiadă judeţul nostru a fost reprezentat cu cinste de elevele: Cibu Maria (clasa a V-a) de la Şcoala Gimnazială Daia Română, Muscă Miruna (clasa a VI-a) – Şcoala Gimnazială Şona, Cătăuţă Casiana (clasa a VII-a) – Şcoala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sîncel si eleva Ionescu Bianca (clasa a VIII-a) – Şcoala Gimnazială “Nicolae Drăgan” Galda de Jos.

În cadrul competiţiei, fetele care au format lotul reprezentativ al judeţului au reuşit să obţină un punctaj bun care le-a situat pe locul 5, obţinând astfel, menţiunea a doua.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: proba practică, care a constat în realizarea şi prezentarea unui portofoliu, având în centru o personalitate marcantă a judeţului şi proba scrisă, desfăşurată sub semnul muncii în echipă.

La această olimpiadă a fost prezentă atât la festivitatea de deschidere, cât si la premiere conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu, inspector de limba şi literatura română din Ministerul Educaţiei Naţionale, care a apreciat calitatea concursului şi a concurenţilor, aflată în creştere în fiecare an.

Pe parcursul celor trei zile ale competiţiei, gazdele s-au străduit să le ofere copiilor nu doar o organizare de excepţie, ci şi momente de bucurie şi relaxare în oraşul teilor de la malul Dunării, fapt ce i-a făcut să se simtă apreciaţi că au ajuns la acest nivel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax