Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lucrări de modernizare a unor străzi din Sebeș, finanțate prin Programul „Anghel Saligny”. Asfaltări, pe strada Crângului

Publicat

Au fost turnate primele straturi de asfalt pe strada Crângului. Lucrările beneficiază de o finanțare nerambursabilă prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, alături de alte nouă străzi din Sebeș care vor fi modernizate (Tineretului, Arini, Zăvoi, Oituz, Doinei, Moților, Cloșca, Alunului, Depozitelor).

Strada Crângului este inclusă într-un prim obiectiv de investiții din care fac parte și străzile Tineretului, Arini și Zăvoi.

Obiectivul de investiții are caracter integrat și cuprinde următoarele categorii de lucrări: lucrări de drumuri – modernizare străzi (parte carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră, zone de recreere), canalizație subterană de rețele (pentru rețele electrice sau alte rețele de curenți slabi, rețele de iluminat public și de telecomunicații, în vederea trecerii acestora din distribuție aeriană în distribuție subterană), rețea apă (înlocuirea conductei existente cu o conducta din PEHD DN110, PN10, amplasare cămine de vane, montare hidranți de incendiu, branșamente locuințe, amplasare cămine pentru apometru la fiecare consumator), canalizare menajeră, sistem de iluminat public.

Lungimea cumulată a acestor străzi este de 1.128 metri, iar realizarea lucrării va îmbunătăți considerabil viabilitatea și starea tehnică a părții carosabile, precum și a rețelelor de utilități.

Valoarea totală a obiectivului de investiții: 18.102.243,34 lei cu TVA.

Valoarea nerambursabilă obținută prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”: 10.000.000,00 lei cu TVA.

Valoarea finanțată de la bugetul local: 8.102.243,34 lei cu TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax