Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO: Lucrări de modernizare pe mai multe străzi din Cugir. Vor fi amenajate piste de biciclete, stații de autobuz, trotuare

Publicat

Au început lucrări de modernizare pe două străzi din Cugir și sunt în așteptare amenajări pe alte 34 de artere. Proiectul prevede și piste de biciclete, trotuare și spații verzi.

Planurile sunt și de cumpărare a unor autobuze hibride, de amenajare a unor stații cu sisteme e-ticketing și de achiziționare a 70 de biciclete de închiriat pentru cetățeni, gratuit.

Lucrări la străzile Ion Creangă și Ioan Budai Deleanu

Potrivit primăriei, pe aceste două străzi se lucrează la îndepărtarea vechii infrastructuri, în locul căreia va fi turnat asfalt, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete și spații verzi.

Tot prin proiect, vor fi amenajate stații de autobuz dotate cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor.

Urmează lucrări pe alte 11 străzi

Lucrări similare vor fi pe toate străzile pe care circulă autobuzele: Victoriei, Stadionului, Tineretului, Griviței, Rozelor, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Râul Mic, Mihai Viteazul, 1 Decembrie 1918 din Cugir și strada Principală din Vinerea.

A fost stabilit un grafic de execuție astfel încât să nu fie create blocaje și să existe întodeauna rute alternative.

Lucrările vor continua în curând cu străzile Mihai Viteazu și Râul Mic, urmând ca ordinea executării să fie evaluată constant pentru asigurarea traficului rurtier și pietonal.

Cele 13 străzi fac parte din rețeaua de transport public de călători care va fi modernizată în baza unui proiect cu o valoare de 57,2 milioane lei.

Termenul de finalizare a investiției este stabilit pentru anul 2023.

În baza proiectului, pe lângă modernizarea infrastructurii stradale, vor fi achiziţionate autobuze hibrid şi staţii cu sisteme e-ticketing, de afișaj a timpilor de așteptare şi de deplasare a autobuzelor. Totodată, vor fi implementate sisteme de management al traficului, inclusiv prin monitorizarea video al acestuia. Pentru încurajarea deplasărilor cu bicicletă, vor fi achiziţionate 70 de biciclete pe care cetăţenii le pot utiliza cu titlu gratuit.

De anul viitor: lucrări pe alte 23 de străzi din Cugir

Primăria a semnat contract și pentru modernizarea altor 23 de străzi. Proiectul tehnic ar trebui să fie gata în 3 luni și apoi în alte 24 de luni să fie executate lucrările.

Sunt vizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Vor fi lucrări de: refacere a carosabilului, reabilitare a trotuarelor, amenajarea de piste pentru bicicliști, introducerea canalizației, rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială.

Contractul este în valoare de peste 12.200.000 lei, semnat cu Elis Pavaje S.R.L.

Modernizarea zonei urbane arondate Școlii ”Singidava”

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu privind revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată Școlii Singidava, în valoare totală de peste 27.000.000 lei.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat cu Asocierea Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vintan nick florin

    marți, 19.10.2021 at 22:44

    Speram sa intre in proiectul acesta si str Simion Barnutiu ca sau alocat demult fonduri ptr aceasta dar se pare ca sau dus pe apa sambetei si din nou aceasta strada ramane tot asa ..pacat..daca sar intampla ceva pe principala se putea foarte usor devia circulatia pe aceasta dar in cazul de fata este aproape impracticabila …asteptam alte alegeri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax