Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Lucrări de modernizare și reabilitare la Secția Obstetrică-Ginecologie și la Compartimentul Nou-Născuți de la Spitalul Blaj

Publicat

Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți de la Spitalul Municipal Blaj au fost recent modernizate și reabilitate.

„După ce anul în anul 2021 a fost reabilitată secția Chirurgie Generală, în anul 2022 a venit rândul Secției Obstetrică Ginecologie și Compartimentului Nou Născuți. Cele două specialități au în structură un număr de 41 de paturi. Lucrările de renovare s-au desfășurat începând din luna mai anul acesta până la jumătatea lunii iulie.

Reabilitarea/modernizarea a presupus: înlocuirea integrală a rețelei electrice, a rețelei de gaze medicale (oxigen și aer comprimat), a rețelei de apă caldă, apă rece, schimbarea radiatoarelor de căldură, reabilitarea complectă a băilor cu gresie, faianță și obiecte sanitare noi.

Băile au fost dotate cu rigole de scurgere incorporate în podea astfel încât să permită igienizarea cu ușurință a pacientelor cu nevoi speciale.

Saloane au fost și ele reabilitate complet, dotate cu paturi noi, televizoare și instalații de climatizare pentru sporirea confortului pacientelor.

Lucrarea de reabilitare a mai presupus și dotarea saloanelor cu instalație de avertizare în caz de incendiu.

Lucrările au fost desfășurate cu muncitorii angajați ai spitalului și cu muncitori detașați de la Serviciul Public al Municipiului Blaj și au fost cooptate firme specilizate pentru lucrări specifice: de exemplu instalația de fluide medicale sau aplicarea de pardoseli speciale tip tarket pentru spațiile medicale. Astfel costurile au fost reduse simțitor față de situația în care s-ar fi executat cu firme externe în totalitate.

Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect amplu desfășurat pe Secția Obstetrică Ginecologie și pe Compartimentul Nou Născuți. Investim în continuare pentru creșterea standardului condițiilor hoteliere pentru paciențiilor ce se adresează Spitalului Municipal Blaj”, a transmis managerul spitalului, Iacob Suciu, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate