Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lucrări de toaletare a arborilor, pe raza municipiului Alba Iulia. Precizările Primăriei

Publicat

Primăria Alba Iulia execută lucrări de toaletare a arborilor de pe raza municipiului. Acestea sunt efectuate conform unui grafic specific, în perioadele în care arborii nu sunt în vegetație (noiembrie- martie).

Potrivit reprezentanților administrației locale, lucrările sunt executate prin Serviciul Întreținerea Domeniului Public.

Prioritatea o reprezintă arterele principale de circulație, bulevardele și parcurile, urmate de zonele rezidențiale. În cazul arborilor care reprezintă un pericol imediat, se intervine de urgență.

Toaletarea arborilor reprezintă o lucrare tehnică de specialitate în scopul controlului evoluției arborilor, prin reducerea sau suprimarea anumitor părți dintr-un arbore, scurtarea ramurilor cu o poziție defectuoasă sau care prejudiciază clădirile, rețelele aeriene din jur sau indicatoare rutiere, eliminarea ramurilor uscate sau care prezintă despicături.

Toaletarea are rolul de a stimula creșterea, de a crea forme decorative și ajută la regenerarea arborilor și menținerea acestora în starea de siguranță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 09.02.2023 at 18:29

    Toaletarea arborilor reprezintă o lucrare tehnică de specialitate. Serios ? Păi ce, drujbiştii ăia sunt specialişti ? Pe dracu.Dacă vreţi să vă informaţi ce însemnă un specialist în aşa ceva, citiţi interviul d-lui Nica Stefan, atestat ISA, din ultimul număr Formula As.În parcul de jos au fost plantate patru magnolii albe,prin 75,care au ajuns să fie foarte mari, să care înfloreau extraordinar de frumos primăvara. Ce să vezi. A adus Stalin o absolventă de horticultură la Craiova, şi prin priceperea ei au toaletat în aşa hal încât în doi ani s-au uscat trei. A mai rămas o ciosvârtă peste drum de biserică, care in doi ani se va usca şi ea. Fără cuvinte.

  2. Camelia

    vineri, 10.02.2023 at 13:55

    Buna ziua. Toaletarea copacilor in zone rezidentiale presupune ca aceasta o sa se faca si in zonele de case ? Mentionez ca am 4 arbori foarte inalti, doi dintre ei atingand cablurile de telefonie, internet, electricitate. Anul trecut a fost un program de colectare a resturilor vegetale, respectiv crengi rezultate in urma toaletarilor, ar fi bine sa fie intrudus si anul acesta. Cui ne putem adresa pentru toaletarea copacilor, un numar de contact ? Multumesc.

  3. Localnic

    sâmbătă, 11.02.2023 at 16:53

    Pentru „specialistii”din primarie (foști și actuali) toaletare = defrișare = ciuntit până la trunchi.
    în parculețul de v.a.v de cimitir eroilor, au tăiat 5 castani falnici și sănătoși și au înfipt în locul lor niște tufe.
    Rușine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax