Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Lucrări în infrastructura de sănătate, la Spitalul din Blaj. Când se va redeschide secția de Pediatrie

Publicat

În această perioadă, la Spitalul Municipal Blaj se desfășoară lucrările de eficientizare energetică a clădirii Spitalului Nou și lucrările de reabilitare și modernizare a secției Pediatrie, care se va redeschide în data de 12 august, a anunțat marți primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Renovarea energetică a clădirii Spitalului Nou este realizată pe fonduri europene, prin PNRR, valoarea proiectului fiind de 17.955.044,17 lei (cu TVA).

Până în prezent au fost efectuate următoarele lucrări: înlocuire tâmplărie (uși și ferestre), înlocuire instalații electrice și de iluminat și înlocuire radiatoare și coloane, plus lucrări de reparații aferente instalațiilor pe zonele de intervenție, la secțiile Pediatrie (100%), Interne (50%), Obstetrică-Ginecologie (50%).

În afara acestor tipuri de lucrări, proiectul prevede anveloparea termică a clădirii Spitalului Nou, precum și amenajarea de panouri solare și fotovoltaice pe clădirea spitalului. Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2025!

După ce în urmă cu un an Secția Medicină Internă a fost reabilitată, acum sunt în curs de finalizare lucrările de renovare completă a Secției Pediatrie, ultima secție rămasă nemodernizată la Spitalul Municipal Blaj.

Pe lângă lucrările amintite mai sus, la Secția Pediatrie, cu 40 de paturi, s-au efectuat lucrări de recompartimentare, refacere și amenajare băi, care vor fi disponibile în fiecare salon, modernizare sală de mese, dotare cu pardoseală de tip covor PVC (tarket) rezistentă la uzură, etc. În afara paturilor, care au fost înlocuite anul trecut, Secția de Pediatrie va fi dotată cu mobilier nou.

Lucrările au costat peste 1,2 milioane lei, au fost finanțate din fondurile proprii ale Spitalului și au fost efectuate în proporție de 50% de angajații Spitalului Municipal Blaj și cei ai Serviciului Public de Gospodărie Locală, restul acestora fiind realizate de o firmă specializată.

Prin aceste investiții, continuăm modernizarea Spitalului Municipal Blaj, o unitate sanitară încadrată în categoria a II-a de acreditare, cea mai mare categorie de acreditare acordată până în prezent unui spital din România”, a scris primarul, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate