Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la centrul de colectare prin aport voluntar din Blaj. Când va fi deschis

Publicat

Începând din toamnă, blăjenii își vor putea preda deșeurile casnice, altele decât cele menajere, la noua platformă de colectare ce va fi amenajată în prelungirea zonei industriale, în locația cunoscută sub numele „Mișca”.

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie 2024, lucrările fiind în plină desfășurare.

„Investiția este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C3/S/I.1.B, componenta finanțare 3 – Managementul deșeurilor, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea totală a proiectului este de 4.938.455,26 lei (cu TVA), din care valoare nerambursabilă 4.558.786,52 lei, contribuția Primăriei Blaj fiind de 379.668,74 lei, necesară amenajării drumului de acces la centrul de colectare.

Vor putea preda deșeuri casnice la viitorul centru de colectare toți locuitorii municipiului Blaj și a localităților aparținătoare, cetățenii care locuiesc la casă având obligația să dețină contract de salubrizare și să facă dovada plății la zi.

Tipurile de deșeuri, în cantități nelimitate, care pot fi predate la centrul de colectare prin aport voluntar: plastic, hârtie, carton, deșeuri textile, sticlă, metal, deșeuri de grădină, electrice, electronice și baterii auto.

Tipurile de deșeuri, în cantități limitate, care pot fi predate: deșeuri construcții, mobilier, ulei vegetal uzat, recipiente pentru insecticide, cutii vopsele, anvelope cu diametrul maxim de 22”, tuburi neon, baterii mici, medicamente expirate și carcase animale mici.

Proiectul „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul municipiului Blaj” este un proiect de mediu care completează investițiile în modernizarea serviciului public de salubrizare, iar odată cu implementarea acestuia, Blajul va avea un sistem complet de gestionare a deșeurilor municipale”, a scris primarul Gheorghe Rotar, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate