Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrări în plină desfășurare la Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia. Va fi redeschis în septembrie

Publicat

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia se află în renovare totală. Investiția de 1,8 milioane de lei și va fi inaugurat în luna septembrie, odata cu aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea judeţului. În acest moment lucrările sunt în plină desfășurare, a fost dat jos acoperișul și se reface partea de structură și la pereți. 

Lucrările de reabilitare au început în luna octombrie și sunt executate de o asociere condusă de ”Transilvania Construct”, câștigătoarea licitației pe SEAP la care au participat în total 10 ofertanți.

Spectacolele de teatru pentru copii au fost mutate pe perioada lucrărilor la Casa de Cultură a Studenților și în alte localități din județ. Renovarea clădirii va dura 12 luni și va costa 1,8 milioane de lei.

 

La finalul celor 12 luni funcționalitatea clădirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulți. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar și concerte și spectacole de teatru pentru adulți. În prezent, clădirea are mari probleme la tavane, la instalații și la încălzire.

Scena va fi mărită și va căpăta adâncime ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care până acum nu erau posibile în acel loc. De asemenea, clădirea va semăna mai mult cu un teatru pentru că va avea un foaier unde se vor putea organiza lansări de carte sau alte evenimente și pe unde publicul va fi primit ”așa cum este normal”. Vor fi construite toalete separate pentru public, ceea ce până în momentul de fața nu existau.

 

În ceea ce privește spațiile tehnice, și acestea vor fi reorganizate. Vor fi construite cabine de machiaj și două camere de oaspeți.

Inaugurarea clădirii este programată la finalul lunii septembrie, și face parte din programul Jubileu Alba – 50 de ani de la înfiinţarea judeţului, când va avea loc spectacole teatru, concert – 38.000 lei din bugetul teatrului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax