Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrări pentru modernizarea spitalului din Cîmpeni şi posturi pentru medici. Primăria le oferă chirie în oraş

Publicat

lucrari spital cimpeni La Cîmpeni se desfăşoară în această perioadă lucrări de modernizare a spitalului, iar primarul spune că investiţia va fi finalizată în maximum două luni. La finalul lucrărilor, corpurile C şi D ale spitalului, care găzduiesc secţiile medicale, ar urma să-şi desfăşoare activitatea într-un spaţiu renovat şi dotat cu aparatură medicală. De asemenea, primarul susţine că oraşul are nevoie de medici de diferite specializări şi că primăria le oferă acestora chirie.

Este vorba despre o investiţie de 1,5 milioane lei, bani care au fost asiguraţi de către Ministerul Sănătăţii, a declarat primarul Călin Andreş pentru Alba24.ro. Lucrările sunt în continuarea celor de modernizare a corpurilor A şi B ale spitalului, care adăpostesc ambulatoriul şi care au fost derulate anul trecut, cu un buget de 6 milioane lei.

Primarul a precizat că spitalul va fi dotat şi cu aparatură ultramodernă pentru această instituție de sănătate, o investiţie de 1,1 milioane lei din bugetul ministerului, respectiv de 100.0000 de lei de la administraţia locală.

“A început modernizarea spitalului orășenesc din Cîmpeni, interior și exterior, iar de câteva săptămâni am început să aducem aparatură ultramodernă.

Avem nevoie de medici de diferite specialități: pediatrie, ORL, neurologie, chirurgie, urgență, dermatologie, ATI (etc), minimum 10 posturi.

Peste maximum două luni vom avea la Cîmpeni unul dintre cele mai dotate și bine organizate spitale din țară”, transmite primarul Călin Andreş.

De asemenea, acesta susţine că oraşul are mare nevoie de medici şi că primăria le oferă chirie celor care vin să lucreze în acest spital. „Avem deja doi medici care primesc lunar de la primărie 1000 de lei pentru chirie. Aceştia îşi pot alege locaţia unde doresc să locuiască, iar primăria le decontează această sumă”, a mai spus Andreş.

Tot despre investiţia la spital, primarul spune că ar mai fi de finalizat modernizarea unul nivel din corpul B, pentru care primăria va aloca fonduri anul viitor, în aşa fel încât întreaga clădire să fie renovată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate