Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Lucrările avansează la depoul din Aiud, clădire care va găzdui autobuze electrice pentru transportul public local

Publicat

Lucrările avansează la infrastructura administrativă a viitoarei Companii de transport public local din municipiul Aiud. Noul depou a fost acoperit, iar în prezent se lucrează la închiderile perimetrale. 

Prin proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud” se urmărește, printre altele, construirea unui depou pentru garare autobuze electrice, realizarea unor noi stații de călători, reabilitarea unor străzi și a unor zone pietonale, realizarea de piste pentru biciclete și amplasarea unor puncte de bike – sharing.

„Un depou și un serviciu public de transport cu autobuze electrice pot aduce numeroase avantaje atât pentru comunitatea locală, cât și pentru mediu. Un depou este un centru de întreținere și gestionare a autobuzelor, unde se pot efectua revizii și reparații periodice, asigurând astfel o operare eficientă și fiabilă a vehiculelor. El asigură respectarea standardelor de siguranță ale flotei, garantând că vehiculele sunt întreținute corespunzător și sunt în condiții optime de funcționare.

Utilizarea autobuzelor electrice reduce emisiile de gaze cu efect de seră și contribuie la combaterea schimbărilor climatice și a poluării atmosferice. De asemenea, ele sunt mai silențioase în comparație cu cele cu motoare tradiționale, ceea ce reduce poluarea fonică și disconfortul pentru rezidenții din zonă.

Deși costul inițial al autobuzelor electrice poate fi mai mare, acestea pot aduce economii semnificative pe termen lung prin reducerea costurilor de combustibil și întreținere. Adoptarea tehnologiei verzi, precum autobuzele electrice, poate consolida imaginea pozitivă a serviciilor de transport public și poate atrage mai mulți oameni să renunțe la utilizarea autoturismelor personale în favoarea transportului public.

Mai mult, autobuzele electrice vor fi echipate cu tehnologii avansate, cum ar fi sisteme de încărcare rapidă, sisteme de informare pentru pasageri și soluții de monitorizare a flotei, ceea ce va îmbunătăți experiența călătorilor”, a transmis city manager-ul municipiului Aiud, Liviu Florea, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

sursa, foto: Liviu Florea 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax