Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Lucrările de modernizare de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, finalizate. Cât au costat

Publicat

Lucrările prin care a fost modernizată clădirea Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au fost recepționate, anunță primăria.

Investiția a fost realizată printr-un proiect în valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

Finanțarea obiectivului de investiție „Reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian” a fost asigurată prin programul PNDL 2017 – 2020, valoarea contractului de lucrări fiind de circa 6.472.000 lei, din care valoarea cheltuielilor finanțate de la bugetul de stat  a fost 4.036.714 lei.

Proiectul a presupus extinderea pe verticală a corpului existent C4 și reabilitarea corpului existent C3. Lucrările au constat, în principal, în realizarea unui nou etaj pe corpul clădirii C4 (peste etajul existent), realizarea acoperișului pe corpul C4, anveloparea corpurilor C3 și C4, reabilitarea exteriorului și interiorului corpurilor existente C3 și C4, înlocuirea  elementelor din lemn deteriorate la șarpanta corpului C3, reabilitarea instalațiilor la ambele corpuri conform expertizei de specialitate, înlocuirea tâmplăriei deteriorate la ambele corpuri.

De asemenea au fost montate pardoseli vinilice pentru trafic intens pentru toate sălile de clasă și gresie antiderapantă în coridoare, holuri, casa scării, grupurile sanitare și holurile de la intrări, au fost executate tencuieli și zugrăveli superlavabile și au fost înlocuite ușile.

„Echipa Primăriei Alba Iulia a recepționat lucrările prin care a fost modernizată clădirea Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”. Este un proiect important prin care elevii și cadrele didactice vor beneficia de condiții moderne pentru desfășurarea actului educațional. Vă asigur că astfel de proiecte vor continua pentru unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia deoarece educația copiilor noștri trebuie să fie o prioritate în viziunea strategică a administrației locale”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Proiectul a presupus și o serie de dotări multimedia (calculatoare, table triptice, table interactive, videoproiectoare și imprimante), iar în următoarea etapă va fi furnizat mobilierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax