Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Lucrările de pe AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA şi lotul 3 Orăştie-Sibiu, verificate de ministrul Transporturilor şi CNADNR. NOUTĂŢI

Publicat

lucrari orastie sibiu Şantierele lucrărilor pe Autostrada Sebeş-Turda şi de pe lotul trei al Autostrăzii Orăştie – Sibiu au fost verificate, miercuri şi joi, de ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, alături de directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor. Termenul pentru reluarea circulației între Cunţa şi Sălişte rămâne stabilit în luna septembrie 2016.

Pe Autostrada Sebeș – Turda, pentru Loturile 1, 3 și 4 au fost realizate exproprierile necesare, a fost emis ordinul de ministru, dar şi autorizaţia de construire, transmite ministerul.

Pe Lotul 4, Autorizația de construire a fost emisă și pentru lucrările suplimentare.

 

Autostrada Sebeş – Turda: Autorizaţie pe secţiunea A din lotul 1 şi 10 situri arheologice descoperite pe lotul 2

IMG_1719 “În ceea ce privește Lotul 3, se execută lucrări pe o lungime de 12,45 km. Constructorul se află deja în teren și este pregătit să accelereze ritmul de activitate. Progresul fizic actual pe Loturile 3 și 4 este de aproximativ 50%. Pe Lotul 1, Autorizația de construire a fost emisă pentru secțiunea A, iar constructorul urmează să antreneze toate resursele la capacitate maximă, în cel mai scurt timp posibil. Traseul acestui lot are 17 km și conține și nodul direcțional Sebeș”, precizează reprezentanţii ministerului.

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda se lucrează cu peste 300 de utilaje şi peste 300 de muncitori, iar numărul acesta creşte în funcţie de gradul de dificultate al fiecărei porţiuni. “Muncitorii lucrează pe șantier cu viteză sporită de mai bine de o lună și jumătate. Acest sector are o lungime de 24 km”, transmite ministerul.

Pe parcursul lucrărilor au fost descoperite 10 situri arheologice care se află în acest moment în investigaţie. Acestea datează din epoca neolitică, potrivit sursei citate.

Vezi şi AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: De LUNI încep lucrările în zona Aiud – Ciumbrud. Atenţionare pentru proprietarii de terenuri agricole

 

Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu: Termenul pentru reluarea circulaţiei rămâne septembrie 2016

2 orastie “Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii în urma Expertizei Tehnice şi a Proiectului de Remediere. Faza I a constat în intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, în baza proiectului iniţial”, transmite Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în luna aprilie 2016, iar termenul reluarea circulației rămâne stabilit în luna septembrie 2016.

Lucrările de refacere completă a unei porţiuni de 200 de metri din lotul cu probleme sunt realizate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în regie proprie.

Valoarea lucrării este estimată la 3,7 milioane lei şi este acoperită din garanţia de bună execuţie a constructorului. În 28 aprilie, CNADNR a executat garanţia de bună execuţie constituită de Salini Impregilo SpA, în valoare de 60,5 milioane lei.

„Termenul pentru reconstrucția celor 200 de metri de pe Orăștie – Sibiu se menţine. Se va face expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca ați avut curajul să preluaţi voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alții, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Vezi şi FOTO: AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA. Cum se lucrează după autorizarea pe loturi. Şantierele de lângă Alba Iulia şi celelalte zone

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax