Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrările de reabilitare la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, la jumătate. Zece saloane au fost deja renovate

Publicat

Lucrările de modernizare şi reabilitare a spaţiilor din Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au ajuns la jumătate. Zece saloane, din cele 15 pe care le are secţia, au fost complet renovate şi dotate cu paturi şi saltele noi, iar grupurile sanitare şi holurile au fost refăcute. Investiţia este făcută de Consiliul Judeţean Alba şi este una dintre cele mai mari lucrări de reabilitare demarate de instituţie, valoarea ei fiind de 1.337.886 de lei. Conform proiectului, au fost înlocuite geamurile, s-au refăcut circuitele electrice şi au fost înlocuite ţevile şi instalaţiile de apă. La finalul săptămânii trecute au fost aduse paturile şi saltelele noi, care au fost instalate deja în saloanele renovate.

Pacienţii internaţi săptămâna trecută au trecut astfel, de la condiţii improprii, la un standard hotelier modern. Valoarea investiției pentru această secție, a cărei renovare a fost susținută de Consiliul Județean Alba, este de 1.337.886,84 lei.

„Lucrările sunt practic la jumătate, dar este deja vizibilă satisfacția pacienților, mai ales în cazul celor care au fost internați într-un salon vechi și mai apoi transferați în unul din spațiile complet refăcute”, a spus medicul primar Adina Curcă, șeful Secției de Boli Infecțioase Alba Iulia.

Pacienții au declarat că este o schimbare substanțială și gradul de confort este mult sporit.

„Săptămâna trecută am fost internat într-un salon vechi și după acea am fost mutat în unul nou. Este incomparabil. Foarte, foarte bine: este curat, elegant și se stă mult mai bine. Personalul este de asemenea, foarte amabil. Doar că nu suntem în concediu aici și suntem bolnavi, dar nu mai avem motive de nemulțumir”, a spus Gheorghe I., pacient din satul Bistra.

„Toți albaiulienii știau cât de rău este în Secția de Boli Infecțioase. Este foarte bine ce se întâmplă și sperăm să vedem lucrările gata. În noile saloane totul este așa cum trebuie ca să te simți tratat cu respect și să te însănătoșești mai repede”, a spus Marian T., pacient din Alba Iulia.

„Lucrez la Blaj și am fost internat la Alba Iulia. Se vede că se lucrează la toată clădirea și mai sunt multe de făcut, dar saloanele noi sunt peste așteptări. Personalul și medicii sunt foarte buni, am fost tratat foarte bine”, a spus Cosmin O., care este pacient din Cluj-Napoca.

În perioada următoare sunt programate lucrări la sălile de tratament, camera de gardă și ambulatoriul de specialitate al secției.

„Mai sunt de renovat cinci saloane și se lucrează deja la ambulatoriul de specialitate, care este gata în proporție de 50%. Au fost primite paturi și saltele noi pentru toate saloanele și  așteptăm și mobilier nou. Lucrarea trebuie să fie gata până în luna septembrie a acestui an”, a spus Marcela Vîlcan, asitent șef, Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

În luna ianuarie, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Monica Oneţiu a spus că proiectul va trebui să fie gata până în luna iulie, însă „s-ar putea ca lucrările să se finalizeze chiar și mai repede, în funcție de ritmul în care se lucrează. Oricum, preconizăm ca acestea vor fi gata în prima jumătate a anului, adică până în lunile mai-iunie”.

Ani la rând Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba s-a aflat într-o stare deplorabilă și în urma nenumăratelor sesizări făcute de pacienți, cum că în saloane este foarte frig sau plouă prin tavan, din luna decembrie a anului trecut au început lucrările.

Clădirea a fost supusă la reparații capitale, ce includ izolare termică, înlocuirea geamurilor și a circuitelor electrice, schimbarea țevilor și instalațiilor de apă. Totodată, se încearcă aducerea la standarde europene a saloanelor, cabinetelor medicale, dar și a mansardei.

sursă: spitalalba.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax