Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lucrările la grădinița construită în zona de dezvoltare economică Ciugud, pe ultima sută de metri. Când va fi inaugurată

Publicat

Lucrările la noua grădiniță cu program prelungit construită în zona de dezvoltare economică de la Ciugud au intrat pe ultima sută de metri. Potrivit reprezentanților Primăriei, termenul de finalizare este luna octombrie 2022, astfel că preșcolarii din comună se vor putea muta în „casa nouă” în modul 2 al anului școlar. 

„La Ciugud, încă lucrăm și, înainte de a lăsa calculatoarele să se odihnească în week-end, împărtășim cu voi ce se mai întâmplă la noua grădiniță din Zona de Dezvoltare Economică.

În această săptămână s-a muncit cu spor și lucrările sunt în grafic. Având în vedere numeroasele întrebări primite, vă anunțăm că termenul de finalizare, conform contractului, este luna octombrie 2022.

Ne apropiem de finalizarea acestei investiții și suntem siguri că va fi un spațiu minunat pentru preșcolarii din comunitatea noastră.

Promitem că în modulul 2 al anului școlar (care începe în 31 octombrie 2022) ne vom muta în „casă nouă”.

Vrem ca toate lucrurile să fie puse la punct și totul să fie aranjat până atunci, atât în interior cât și în exterior, astfel încât copilașii să învețe într-o grădiniță frumoasă, modernă și primitoare”, au scris reprezentanții Primăriei Ciugud, pe pagina de Facebook.

Grădinița va fi cea mai modernă din județ

Noul termenul de execuție al lucrării este de 6 luni, la o valoare totală a proiectului de aproximativ 4,8 milioane de lei (inclusiv TVA). Banii provin din fonduri europene acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și din bugetul local al Comunei Ciugud.

Grădinița va putea găzdui 180 de copii și va fi cea mai modernă din tot județul Alba.

Clădirea a fost structurată în 4 secțiuni (trei la parter și una la etaj): prima cu filtrul, cabinetul medical, izolatorul și alte anexe specifice accesului, a doua cu sala multifuncțională și bucătăria ca funcțiuni principale a treia cu sălile pentru grupele de joc și dormitoarele copiilor și a patra pentru conducere și personal – la etaj.

Acestea sunt organizate în jurul a două curți interioare: una cu vegetație, deschisă pe latura dinspre nord (aceasta conduce spre locul de joacă exterior), cealaltă – un atrium, cu pardoseală de tartan, funcționează ca o cameră de joacă în aer liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax