Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrările la piața din centrul municipiului Alba Iulia trebuiau să fie gata acum 10 zile. Hava: „Constructorul și-a bătut joc de noi”

Publicat

piata centru Piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia, unde se execută lucrări de modernizare, trebuia să fie finalizată în data de 8 martie anul acesta, însă cu toate acestea lucrările sunt departe de a fi terminate. Primăria urmează să îi amendeze pe cei responsabili de aceste întârzieri. Primarul Mircea Hava a declarat că nu va prelungi în niciun caz perioada de execuție a lucrărilor și, dacă este cazul, va ajunge și în justiţie cu firma respectivă.

Lucrările la piața din centrul municipiului Alba Iulia au început anul trecut în primăvară și trebuiau să fie finalizate în data de 8 martie. Până la acea dată, Primăria Alba Iulia, beneficiarul lucrărilor, nu a putut da sancţiuni, chiar dacă se vedea cu ochiul liber că lucrările sunt în întârziere. De acum însă, vor putea fi aplicate penalizări.

„Nu le dau nicio prelungire. Le-am spus: terminați în martie când ați spus, nu terminați, penalități. Este o firmă „extraordinar de serioasă” asta este când respecți lege, vedeți și voi cât este de serioasă, ea a câștigat pentru că a venit cu cele mai mici prețuri” a declarat primarul Mircea Hava.

În ceea ce privește amenzile pe care firma le va avea de plătit, primarul a precizat că se vor calcula și cel mai probabil nu se va plăti ultima factură pe care o au de achitat.

„Noi socotim cuantumul penalizărilor și s-ar putea să nu mai primească banii pe ultima factură. Ăsta este aspectul unei legi legate de licitații și se vede. Acum vin că a fost vreme geroasă. Nu le mai prelungesc nimic dacă vor să plece atâta le-am pus în vedere să ne spună pentru că altfel vom merge și în penal cu ei pentru că și-au bătut joc de noi. Țineți minte că a venit șeful lor mine și și-a dat cuvântul că până în decembrie este gata. De atunci nu l-am mai văzut. De atunci au schimbat șapte firme”, a mai precizat primarul.

Potrivit proiectuluim noua piață, a cărei valoare se ridică la suma de 2.764.897,89 lei cu TVA, va avea o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat, prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie.
Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.
Platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori.
Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).
Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.
Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pdl

    vineri, 18.03.2016 at 17:59

    Fi serios unde e DNA, lucrarea a fost luata de peroane din pdl si subcontractata…nu ati luat parte oare si voi
    Da votati fraierilor

  2. Cotroceanu

    duminică, 20.03.2016 at 22:36

    hava, hava… daca taceai filozof ramaneai. Lucrarea este executata de o firma apropiata pdl !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax