Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lumina Sfântă va fi adusă la Alba Iulia cu ajutorul Jandarmeriei Române. Care este traseul

Publicat

Sfânta Lumină de Înviere va ajunge de la Ierusalim în România și apoi la Alba Iulia cu ajutorul Jandarmeriei Române. 

Într-o postare pe Facebook, reprezentații Jandarmeriei Române au explicat cum va fi posibil ca Lumina Sfântă să ajungă în casele credincioșilor din Ardeal.

”În urmă cu 13 ani, pentru prima dată, Lumina Sfântă primită de la Ierusalim era adusă în întreg Ardealul de către un jandarm. De atunci, acest lucru s-a păstrat an de an, devenind o tradiție ce înnobilează misiunile jandarmilor.

CITEȘTE ȘI: URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Și anul acesta, Ardealul va primi Sfânta Lumină prin intermediul Jandarmeriei Române. Colonelul Cristian Paliștan, comandantul Jandarmeriei Brașov, alături de preotul militar Ion Epaminond Boroș, vor prelua de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă.

La întoarcerea de la București, pe drumul Luminii, prima oprire va fi în Predeal, acolo unde jandarmii vor oferi Sfânta Lumină Junilor Brașovului și Ansamblului Feciorilor Făgărașului. Apoi, colegii noștri vor ajunge la Catedrala din Brașov, iar de acolo Lumina va fi distribuită în tot Ardealul.

CITEȘTE ȘI: REGULI de 1 Mai, Înviere și PAȘTE 2021. Programul magazinelor, slujbelor, măsuri pentru ieșiri în aer liber și grătare

În final, misiunea colegilor noștri se încheie chiar la unitatea de jandarmi din Brașov, acolo unde Lumina Învierii va dărui bucurie tuturor celor prezenți.

O misiune ce poartă o înaltă încărcătură emoțională, dar și o mare responsabilitate. Poate, cel mai valoros transport special pe care Jandarmeria Română îl poate avea în responsabilitate”, au transmis reprezentații Jandarmeriei Române într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Paștele ortodox 2021: Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim

sursă foto: Jandarmieria Română – Facebook.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax