Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Magia Crăciunului”, serbarea Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj

Publicat

magia craciunului im clain blaj (13)

La Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj a avut loc joi programul artistic al Colegiului Naţional „I. M. Clain” Blaj într-o atmosferă emoționantă, specifică magiei Crăciunului, când colinde răsună pretutindeni, îngerii veghează, iar în noi renaște bucuria, speranța, iubirea și bunătatea. La organizarea și desfășurarea acestui eveniment au participat cu interes dir. prof. Ioan Tomoiagă, viceprimar, prof. Livia Mureşan, dir. adj. Iulia Tarko, alături de consilier educativ, prof. Iuliana Șarlea, diriginţi, cadre didactice și părinţi.

[ngg src=”galleries” ids=”449″ display=”pro_horizontal_filmstrip”]

Cei doi prezentatori, în frumoasele lor costume populare, Dulău Raluca și Nicușor Avram au anunțat realizarea de către elevi a unui mimi-târg de Crăciun, mai multe standuri cu obiecte și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, fiind amplasate la intrare. Fondurile strânse de la expoziția cu vânzare vor aduce bucurie copiilor de la secția de Pediatrie din Spitalul Municipal Blaj, dar și vârstnicilor de la Azilul de Bătrâni din aceeași localitate.

Pentru început preşcolarii, îndrumați de doamnele educatoare Cîmpian Eugenia și Baciu Cristina, au interpretat câteva jocuri populare din diferite zone ale țării, amintindu-ne tuturor de inocența și farmecul copilăriei. Elevii din clasele a II-a A și B, coordonați de înv. Benchea Neli și Alina Trif au pregătit un grupaj de colinde prin care au transmis bucurie și speranță, vestind Praznicul Nașterii Domnului. În așteptarea lui Moș Crăciun, elevii claselor a III-a A și a IV-a B sub atenta îndrumare a înv. Gherman Cristina și înv. Romonți Daniela au realizat un program intitulat generic „O seară minunată”, în care au conturat prin sunet și culoare magia sărbătorilor. Elevii din clasele I A și B, îndrumați de înv. Prihoi Lucreția și înv. Mihu Bocai Dana au interpretat cântece specifice iernii. Momentele de ritm, dans și mișcare, oferite de elevii claselor a III-a B, pregătiți de înv. Balu Rodica, clasa I A, înv. Prihoi Lucreția și de elevii din clasele secției germane, îndrumați de înv. Man Giorgiana și Mathe Corina au animat atmosfera, transmițând tuturor o energie debordantă. Fascinați de dansurile celor mici, spectatorii i-au răsplătit printr-un ropot de aplauze. Momente inedite au fost reprezentate de interpretările la pian ale elevelor Cirebea Maria și Matiș Aryana, coordonate de înv. Balu Rodica, de prof. Alexandra Băcilă și de Vasile Pușcă de la Palatul Copiilor. În încheierea primei părți, eleva Vintilă Ana din clasa a IV-a, sub îndrumarea prof. Gloria Bancu, a interpretat la pian, cu talent și sensibilitate, o serie de Colinde de Crăciun.

A doua parte a spectacolului a aparținut elevilor din ciclul gimnazial și liceal care au dat viață magiei Crăciunului prin muzică, dans, poezie și emoție, demonstrând că sunt pregătiți să întâmpine sărbătorile cu sufletul curat și luminat. Gazdele din a doua parte a serbării, Andra Șolea și Nicu Avram, au încântat publicul prin carisma și prezența scenică remarcabilă. Dansul majoretelor, coordonate de prof. Haidău Giorgia, „Crăciunul în pași de dans” a introdus publicul în atmosfera sărbătorilor. A urmat un moment muzical, care a încântat sufletele spectatorilor, prin câteva colinde tradiționale românești, interpretate de Ansamblul vocal al Col. Naț. „I. M. Clain”, prof. coord. Băcilă Alexanda. Bucurie și veselie au transmis, prin intermediul dansului, elevii clasei a V-a B, coordonați de prof. Marian Anca și elevele crăciunițe din clasa a IX-a D , prof. coord. Oancea-Raica Claudia. Colindul străbun a fost adus pe scenă de grupurile corale îndrumate de prof. Gânța Dorina și de prof. Borșan Mariana. Elevii clasei a IX-a E, coordonați de prof. Anușcă Adriana au cântat în limba engleză colinde și melodii specific iernii.

Momentul surpriză al serii l-a reprezentat perechea formată din eleva Tania Găban și Oltean Alexandru, dansatori cu rezultate excepționale la concursuri naționale de Dans Sportiv, care prin mișcările lor au captat cu totul atenția spectatorilor. Eleva Maria Păcurar din clasa a X-a E a interpretat două melodii de iarnă din repertoriul străin, iar, în final, elevii coordonați de prof. Emil Florea au reiterat urările de bunăstare, liniște și voie bună la casa românului, prin realizarea unui moment tradițional.

„Cu siguranță, fiecare moment din serbarea elevilor de la Colegiul Naţional I. M. Clain ne-a determinat să fim cu sufletul mai aproape de tradiții, să ne bucurăm împreună de frumusețea portului și a obiceiurilor din Ardeal și să simțim, în noi, Magia Crăciunului”, a transmis purtătorul de cuvânt al colegiului, prof. Claudia Oancea – Raica.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax