Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mai multe gospodării INUNDATE și un DRUM BLOCAT de aluviuni după furtună, în Munții Apuseni

Publicat

Mai multe gospodării au fost inundate și un drum județean blocat de aluviuni în Munții Apuseni, joi, după furtună. 

Potrivit ISU Alba, Stația Câmpeni intervine în localitățile Ponorel și Valea Besești în comuna Vidra pentru evacuarea apei din cinci gospodări (curți).

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Vidra și Avram Iancu intervin pentru deblocarea DJ 762, blocat de aluviuni pe aproximativ un kilometru.

Joi, până la ora 21:00 este în vigoare o Avertizare Hidrologică Cod Portocaliu.

Potrivit INHGA,  ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai Arieșului aferenți sectorului aval confluență cu râul Neagra – amonte confluență cu râul Valea Muscanilor, Galdița (afluent al râului Galda), Ighiu și Țelna (afluenți ai râului Ampoi), județul Alba.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Arieșul Mic – bazin inferior și Ștefanca.

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax