Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mai mulți șoferi au fost opriți de polițiștii din Alba și invitați să testeze o pereche de ochelari. Care a fost motivul

Publicat

Polițiștii vor ca drumurile publice să fie mai sigure pentru participanții la trafic, iar din acest motiv, la nivel european, în perioada 16 – 22 septembrie are loc o campanie de conștientizare. 

O campanie de conștientizare cu privire la riscul producerii de accidente de către șoferii care nu respectă legislația rutieră. În acest sens, marți, 20 septembrie, polițiștii din Alba s-au ”înarmat” cu flyere informative pe care le-au oferit șoferilor. 

Mai mult de atât au dus și o pereche de ochelari care imită efectul consumului de alcool sau al drogurilor.

Acțiune a avut loc marți, 20 septembrie, pe DN 1 , la kilometrul 372, la ieşire din Aba Iulia spre Sebeş unde polițiștii rutieri și cei de la prevenire au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Pentru conștientizarea pericolului reprezentat de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, conducătorii auto au fost provocați să încerce ochelarii care induc efectele consumului de alcool și droguri.

Până la sfârșitul lunii august, în județul Alba au fost înregistrate 41 de accidente grave de circulație, care s-au soldat cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a 39 de persoane.

Raportat la aceeași perioadă a anului trecut, numărul de accidente grave a scăzut cu aproape 20 %, iar numărul de persoane rănite grav a scăzut cu aproape 16 %.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor grave de circulație au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor și abaterile bicicliștilor.

Alte cauze ale accidentelor grave înregistrate anul acesta au fost circulația pe sens opus și traversare neregulamentară a pietonilor.

Accidentele produse pe fondul celor 5 cauze reprezintă 65 % din totalul accidentelor grave.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax