Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mai mulți tineri polițiști din Alba au învățat să tragă cu arma din dotare și mișcări de auto apărare

Publicat

În perioada 12-23 iunie 2023, polițiștii Biroului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au instruit 31 de agenți de poliție, recent încadrați în structurile de ordine publică.

După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire teoretică și practică, prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, noii agenți de poliție au parcurs un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, parte a cursului de inițiere care va continua și în perioada imediat următoare, au precizat polițiștii într-un comunicat de presă. 

Activitățile s-au desfășurat sub stricta supraveghere și coordonare a instructorilor din cadrul Biroului de Pregătire Profesională, fiind structurate atât pe sesiuni teoretice hibrid, fizic și on-line, cât și pe sesiuni practice.

Instructorii au insistat asupra consolidării cunoștințelor teoretice în ceea ce privește noțiunile de balistică interioară și exterioară, regulile operațiunilor de tragere cu armamentul, precum și măsurile ce trebuie luate pentru a preveni incidentele ce ar putea apărea în timpul utilizării armamentului.

Au fost organizate și ședințe de tragere în poligon, iar noii polițiști au avut ocazia să se obișnuiască să execute trageri cu muniție reală.

Creșterea nivelului de pregătire profesională a polițiștilor este una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în scopul îmbunătățirii calității serviciului polițienesc și pentru asigurarea unei reacții ferme și corecte la evenimentele aflate în competența de soluționare, au mai precizat reprezentații IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax