Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO|Viață de maidanez la adăpostul de la Partoș: Până acum au fost eutanasiați doar câinii bolnavi și agresivi. Vezi procedurile de adopție

Publicat

La mai bine de două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legi privind câinii fără stăpân, la adăpostul din Partoş nu au fost cazuri de eutanasiere a maidanezilor sănătoşi sau fără probleme de comportament. Medicul veterinar al adăpostului spune că până acum au fost eutanasiați doar câinii bolnavi sau agresivi. Cei care sunt interesați de adopții pot afla mai multe detalii începând de săptămâna viitoare, când Primăria va demara o campanie de informare în acest sens.

Pentru mulţi dintre câinii aflaţi în adăpostul de la Partoş, perioada celor 14 zile „de grație” a expirat. Conform noii legi, dacă nu au fost adoptați sau revendicați, aceştia trebuiau eutanasiaţi. Până la ora actuală, nicio măsură nu s-a luat în acest sens. Pentru a încuraja adopţia lor, începând de săptămâna viitoare, Primăria demarează o campanie de informare a cetățenilor, cu scopul de a sensibiliza şi de a determina populația să adopte.

Medicul veterinar de la adăpostul din Partoş, Ioan Martin, precizează că, deocamdată s-a apelat la metoda eutanasierii doar în cazul câinilor foarte bolnavi sau agresivi. În acelaşi timp, reprezentanți ai Administrației Domeniului Public Alba ne-au declarat că: „Nu am procedat încă la această măsură, scopul nostru nefiind acela de a eutanasia câinii, ci de a încuraja adopţia lor”.

Campanie de informare despre adopție

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să adopte, Primăria demarează, începând de săptămâna viitoare, o campanie de informare a populației, prin afișe, spoturi şi machete, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer. De asemenea, conform aceleiași surse, un ONG cu sediul în Germania se arată interesat de adopția a 25 câini din noul adăpost de la Partoș.

20 de adopții în mai puțin de o lună

De când a fost dat în funcţiune, din adăpostul de câini de la Partoş au fost adoptate aproximativ 20 de patrupede, dintre care 5 săptămâna aceasta. Procedurile de adopție sunt relativ simple. Cetățenii interesați trebuie mai întâi să treacă pe la adăpost și să își aleagă un câine. După ce primesc carnetul de sănătate al acestuia, se deplasează la Primărie, unde, dacă se constată că se întrunesc toate cerințele necesare pentru adopție, poate lua patrupedul acasă. Întreaga procedură este gratuită, iar cei interesaţi sunt aşteptaţi la adăpostul de pe strada Rogozului, nr. 40, de luni până vineri, de la 10.00-14.00.

În prezent, adăpostul de câini de la Partoş, amenajat pe suprafaţa de 105,12 mp, cu o investiţie totală de 205.000 lei cu TVA, găzduiește un număr de 45 de câini. Fiind deja deparazitați și vaccinați, câinii sunt ținuți în cuști metalice, conform prevederilor noii legi, fiind hrăniți cu hrană uscată, specială pentru câini, o dată sau de mai multe ori pe zi. Mai mult, cabinetul medical al adăpostului va fi dat în funcțiune luni, 14 octombrie, fiind deja achiziționate mobilierul, masa chirurgicală și tot instrumentarul medical, după cum informează medicul veterinar Ioan Martin.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Maidanezii din adăposturi ar putea fi adoptaţi “la distanţă”. Vezi condiţiile şi obligaţiile prevăzute într-un proiect în dezbatere publică lansat de ANSVSA | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax